Регион

Пуцано на споменик убијеној деци

spomenik-pucnjava-deca-zrtve-nato-gorazdevac-1358767450-256437

Окупиране територије – Непознате особе током ноћи у Гораждевцу оскрнавиле споменик жртвама НАТО бомбардовања и српске деце која су страдала на реци Бистрици 2003. године.

Уредник Радио Гораждевца Дарко Димитријевић изјавио је да је споменик погођен хицима из ватреног оружја и да је овај инцидент узнемирио око хиљаду Срба који живе у овом метохијском селу.

Напад је извршен највероватније иза поноћи у близини споменика су пронађене чауре а косовска полиција обавља увиђај, рекао је Димитријевић, истичући да је споменик подигнут страдалим цивилима.

Споменик који је оштећен налази се на око 50 метара од центра села на путу према сеоској цркви Рождества Пресвете Богородице. Мештани Гораждевца сумњају да је ово реакција косовских Албанаца на уклањање споменика погинулим борцима тзв. ОВПМБ у Прешеву.

Ово је у последња 24 сата други инцидент овакве врсте на окупираним територијама пошто су претходно непознати починиоци оскрнавили српско гробље у Клокоту код Витине где је порушено 27 надгробних споменика.

(Танјуг)

Коментариши чланак

Коментара