Вијести, Мишљења, Регион

Коментар дана: И прошли пут су прво убијали ћирилицу па после Србе

Референдумом против ћирилице Хрватска показује да је на трагу своје монструозне мајке – Павелићеве НДХ!

Закон о забрани српске ћирилице.

Закон о забрани српске ћирилице.

Једна од првих одлука усташког режима 1941. године била је забрана ћирилице!

Пошто је тзв. Република Хрватска деценијама глумила мултикултуралност како би својим такође монструозним менторима из Берлина и Ватикана омогућила да је угурају у Европску Унију – дошло је време да скине маску толеранције и да покаже своје ружно лице Независне државе Хрватске!

Преко 650 000 Хрвата који подржавају убијање ћирилице пре него што крену у убијање Срба, најбоље говоре о томе какво друштво гаји хрватска државност.

Међутим, громогласно ћутање бриселских господара из ЕУ на овакво понашање Хрвата најбоље говори о томе да они који овакву Хрватску трпе као своју чланицу имају исте моралне назоре као и они који су НДХ сматрали чланицом тадашње нове Европе тј. Трећег Рајха. Дакле, није се овим срамним понашањем само садашња Хрватска изједначила са НДХ већ се и садашња ЕУ изједначила са Хитлеровом Еуропом.

Међутим, једина установа која није мењала ни име ни садржину од 1941.године јесте римокатоличка црква у Хрвата. Она је 1941. године отворено подржала усташки режим Павелића. Али, што је много опасније она је уместо два камиона усташа који су стигли из Рима и који нису имали снаге да ефикасно спроводе власт покренула своју инфраструктуру и организовала масовно клање Срба широм НДХ већ у првим месецима ове „државе“. По истом моделу римокатоличка црква у Хрвата и данас даје своју инфраструктуру маргиналном „Стожеру за обрану хрватског Вуковара“ и приводи му 650 000 Хрвата-бојовника за убијање ћирилице.

Шта, међутим, чини званични Београд? Ако већ не може да упути протест званичном Загребу који се декларативно бори против овог референдума, зашто не постави питање Бриселу који се у питање убијања ћирилице уопште не меша!

Или још важније: зашто званични Београд не постави питање Ватикану и његовом нунцију шта то раде њихови представници у Хрватској?

Одговор је једноставан: званични Београд представљају морални и политички патуљци који ћуте о свему што би могло да им наруши статус код господара у Бриселу и Вашингтону!

Проблем Србије и српског народа је у томе што званичним Београдом више не владају они из Брисела директно већ преко својих вазала из Загреба, Ватикана или чак – Подгорице!

Тако, уместо да бране Србе у Хрватској, Вучић-Дачић-Николић спремају црвени тепих да дочекају свог пријатеља из Подгорице Мила Ђукановића који у Црној Гори једнако крши права Срба као што су то донедавно радили у Хрватској. А кад и њега приме у ЕУ онда ће и он моћи да крене у забрану ћирилице у Монтенегру.
Извор: Двери Српске

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *