Вијести, Регион

Промоција најмлађих потпоручника у суботу

thumb-502-228

Промоција најмлађе класе официра Војске Србије која је завршила Војну академију биће организована, у суботу, 14. септембра у центру Београда.

Свечаност поводом завршетка школовања кадета 134. класе Војне академије – 162 кадета и кадеткњиња биће одржана на платоу испред Дома Народне скупштине, најавило је данас Министарство одбране.

Према протоколу свечаности, планирано је да председник Србије уручи традиционална војничка одличја – официрске сабље тројици најбољих у рангу, наводи се у саопштењу.

Најуспешнијим кадетима вида Копнене војске и Ваздухопловства и противваздухопловне одбране пиштоље са посветом уручити министар одбране.

У прве официрске чинове биће промовисано 162 кадета и кадеткиња из Србије и четири припадника Војске Црне Горе, прецизирало је МИнистарство одбране.

Међу најмлађим потпоручницима Војске Србије четворица су завршили војне академије у иностранству и то: Ваздухопловну-смер авијација у САД, Техничку-смер ваздухопловно-техничка служба и Копнену-смер артиљерија у Грчкој и академију Копнене војске-смер пешадија у Италији.

У програму свечаности учествоваће авијација Војске Србије, а биће приказан егзерцир Гарде и музички програм Уметничког ансамбла „“Станислав Бинички““ и Репрезентативног оркестра Гарде.

Први у рангу је Иван Сибиновић, општи успех 9,56, студијски програм војно ваздухопловство, пилот хеликоптера, други у рангу је Синиша Чабаркапа, општи успех 9,36, студијски програм логистика одбране, финансије а трећерангирани је Димитрије Бећаревић, општи успех 9,36, студијски програм војно ваздухопловство, пилот авиона.

У виду Копнена војска најбољи је Немања Смајовић, општи успех 9,32, студијски програм логистика одбране, финансије док је у виду Ваздухопловство и противваздухопловна одбрана најуспешнији Иван Мудри, општи успех 9,05, студијски програм војно ваздухопловство, пилот хеликоптера.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *