Вијести, Регион

Припрема се велика демонизација Срба

149402

БЕОГРАД – Потпредсједник Републике Српске Емил Влајки изјавио је вечерас у Београду да се припрема велика демонизација Срба, сто пута већа него што је била протеклих 20 година, с циљем да се Војводина отцијепи од Србије.

„Сљедеће године ће то кулминирати само зато да би разбили Србију у парампарчад, а о Републици Српској да и не говоримо“, рекао је Влајки новинарима из Републике Српске након књижевне вечери одржане на штанду Српске на Београдском сајму књиге.

Он је нагласио да су на Западу већ оптужили Србе, а Гаврила Принципа су оптужили да је терориста и да је крив, ни мање ни више, него и за Први и за Други свјетски рат.

„То је зато што ускоро хоће да `откину` Војводину од Србије и да прикажу Србе као највећи геноцидни народ на кугли земљској, а можда и на `млијечном путу` и што ће, на основу тога, тражити отцјепљење Војводине“, рекао Влајки.

Он је подсјетио на своју причу о међународним позивним телефонским бројевима, наводећи да се обистинило то што је рекао да ће број 383 бити резервисан за Косово, а да су остали неискориштени позивни бројеви 384 и 388, од којих ће један, како он сматра, припасти Војводини.

Према његовим ријечима, да би се Војводина одвојила, потребно је Србе, Гаврила Принципа и све што је српско, оптужити за највећи геноцид у свијету који је изазвао два свјетска рата.

Влајки оцјењује да је политички циљ демонизације Срба да се оправда акција против онога ко се демонизује, истичући да то нема везе са историјом, него са „прљавом политиком Запада према Србима у посљедњих 20 година“.

Коментариши чланак

Коментара

One comment on “Припрема се велика демонизација Срба

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *