Вијести, Регион

Покрет Двери против изградње највеће џамије у Европи у Сјеници

џамија-Стари-Бар

Београд – Покрет Двери изражава противљење да највећа џамија у Европи буде направљена у Рашкој области, у селу Дуга Пољана у општини Сјеница. За то не постоји ниједан разлог изузев унутрашње културне и верске окупације коју покушава да изврши муфтија Зукорлић.

Наша браћа и комшије муслимани, са којима живимо вековима заједно, имају сва људска и грађанска права у Србији, и нема разлога за оваквим провокацијама. Захтевамо од надлежних државних органа минимум народни референдум, попут оног који је одржан у Швајцарској, да ли грађани Србије желе да у Србији буде изграђен највиши минарет у Европи. Нажалост, минарети нису само верски објекти већ имају и функцију доминације и насилног наметања другим грађанима муслиманских верских правила. За нас је ово недопустиво и покрећемо јавну расправу да се грађани и политичке организације изјасне о овој теми.

Просто је невероватно да се у селу Дуга пољана у општини Сјеница, које има 500 становника и већ има џамију, спрема изградња највеће џамије у Европи. Али ако се зна да је камен темељац поставио муфтија Зукорлић, да се Дуга пољана налази практично на тромеђи између Сјенице, Новог Пазара и Тутина, да се налази у близини планине Нинаје, која је постала позната по кампу муслиманских терориста који је откривен пре неколико година, и да су инвеститори муслимани који живе у иностранству а родом су из Рашке области, као и да по Муфтијиној изјави желе да се „потакмиче“ у изградњи џамија, онда је овај грандиозни подухват сасвим логичан.

Приметна је тенденција у последњих 15 година да свако муслиманско насеље у Рашкој области гради џамију, али је очигледно да је број посетилаца и верника тих верских објеката у нескладу са величином самих објеката. Тако и овај објекат превазилази потребе не само овог села него и свих околних села насељених муслиманима.

Питање за наше политичаре на власти гласи: да ли примећују шта се дешава у центру Рашке области тик поред српских села Брњица и Штаваљ? Да ли Србија треба да добије исламистички центар који ће висином и архитектонски да премаши Храм Светог Саве? Да ли ће овај објекат у потпуности променити слику Рашке области? Да ли ће Србија постати препознатљива по исламској архитектури новијег датума? Ко је ово одобрио и шта раде надлежни државни органи?

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *