Регион

Оставка Горана Додика

Dodik1

Управни одбор Игокее прихватио оставку сада већ бившег председника клуба Горана Додика. Такође, Додик је суспендован на три месеца од стране комесара регионалног такмичења, а у том периоду неће моћи ни да уђе у халу за време утакмица регионалног такмичења.

Управни одбор Кошаркашког клуба Игокеа на јучерашњој седници прихватио је оставку председника клуба Горана Додика.

„Закључено је да због своје функције није смео да дозволи да буде испровоциран и да његов лични конфликт буде протумачен као конфликт са навијачима Црвене звезде. Управни одбор изражава жаљење због немилих сцена и зато што је овим бачена сенка на успехе клуба“, саопштено је из КК Игокеа.

Са друге стране, комесар за такмичење Јадранске лиге Јосип Билић објавио је данас на сајту такмичења да је председник Игокее Горан Додик суспендован на три месеца због вређања навијача Црвене звезде на утакмици та два клуба у Лакташима.

Лига је казнила и Игокеу са пет хиљада евра, док Додик током та три месеца неће моћи да уђе у халу за време утакмица регионалног такмичења.

Горан Додик, млађи брат председника Републике Српске Милорада Додика, по завршетку утакмице у суботу у Александровцу је истрчао на терен и показивао средњи прст навијачима и играчима Црвене звезде.

Он се касније извинио, наводећи у саопштењу да је реаговао у афекту, али тврди да је „био испровоциран понашањем мале групе локалних навијача, који су и после победе Игокее наставили омаловажавање те екипе, њеног успеха и свих људи који навијају за тај клуб“.

Коментариши чланак

Коментара