Вијести, Регион

Оснивач Курира поднео кривичну пријаву против Тадића, Динкића, Петровића, Ђиласа, Вељовића…

РАДИСАВ РОДИЋ ТВРДИ ДА ЈЕ ТАДИЋ ПРОТИВ ЊЕГА ФОРМИРАО „ОСАМ ТЕРОРИСТИЧКИХ ГРУПА”

  • „Претили су ми – изјавио је Родић поводом кривичне пријаве – да ће похапсити целу моју породицу ако не пристанем да продам Курир. Све су то радили да би Драган Ђилас, по налогу Тадића, могао да купи Курир који је у то време био стуб слободног новинарства у Србији”

         ОСНИВАЧ листа Курир Радисав Родић представио је кривичну пријаву против некадашњег председника Србије Бориса Тадића и више бивших министара у Влади Србије које је оптужио за злочиначко удруживање којим су га оштетили за више милиона евра.

         „Поднео сам пријаву јер народ треба да зна какву је власт имао. Добијао сам савете и претње током претходна три дана да то не радим јер може бити опасно, али ја не желим да било ко у Србији доживи оно што сам ја доживео претходних година”, казао је Родић на конференцији за новинаре у Београду.

         Како је навео, бивши председник Србије Борис Тадић формирао је „осам терористичких група” које су оснивача Курира оптужиле за утају пореза у износу од 1, 1 милијарде динара.

         „Претили су ми да ће похапсити целу моју породицу ако не пристанем да продам Курир. Све су то радили да би Драган Ђилас, по налогу Тадића, могао да купи Курир који је у то време био стуб слободног новинарства у Србији”, оценио је Родић.

         Родић је најавио да ће у понедељак, 2. фебруара, поднети захтев Тужилаштву за организовани криминал за одређивањем притвора за све особе које су обухваћене кривичном пријавом, како не би утицали на сведоке или побегли из земље.

Оснивач листа Курир Радисав Родић

Оснивач листа Курир Радисав Родић

Поред Бориса Тадића, Родић је у кривичној пријави навео и имена бившег министра правде Душана Петровића, бившег министра економије Млађана Динкића, некадашњег градоначелника Београда Драгана Ђиласа, директора полиције Милорада Вељовића, председника покрета „Доста је било” Сашу Радуловића и још 17 особа.

(Бета)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *