Вијести, Регион

Одржан митинг „Српске“ у Грачаници

Miting Srpska u Gracanici

Предизборни митинг за локалне изборе на Косову и Метохији 3. новембра у Грачаници је одржала листа „Грађанска иницијатива српска“. Изласком на биралишта гласа се за заједницу српских општина и будућност српског народа, поручено са скупа.

Листа „Грађанска иницијатива српска“ одржала је у Грачаници предизборни митинг за локалне изборе на Косову и Метохији 3. новембра којем је присуствовало више хиљада грађана и са којег је поручено да се изласком на биралишта гласа за заједницу српских општина и будућност српског народа.

Митингу су присуствовали високи званичници „Српске“, кандидати за градоначелнике свих општина, као и посланик у Скупштини Србије Звонимир Стевић.

Грађанима су се обратили, поред осталих, начелник косовског округа и челник „Српске“ Владета Костић, као и кандидат за градоначелника Грачанице испред иницијативе „Српска“ Бранимир Стојановић.

Костић је поручио да, након избора „сви досадашњи српски представници који су били у влади Хашима Тачија постају прошлост“ и објаснио да они постају „прошлост зато што вређају нас као Србе“.

„Бирамо људе чистог образа који имају своје ја. То су људи који стоје испред вас, то су људи који нас лече, који школују нашу децу, наше студенте, то су људи који потписују наше плате, наше здравствено и пензијско осигурање. То су наши кандидати Српске под редним бројем 126“, рекао је Костић.

Стевић је рекао да су оваква окупљања по КиМ ових дана јасна подршка целокупном српском народу, али и подвукао да су на листи „Српска“ представници и Срба, и Горанаца, и других, „оних који су хтели са нама“.

Кандитат „Српске“ за градоначeлника Грачанице Бранимир Стојановић је рекао да је неопходна победа на изборима и подвукао да се 3. новембра гласа за „Српску“, а већ 4. се иде ка будућности.

„Формираћемо заједницу српских општина“, поручио је Стојановић и додао да ће у Грачаницу доћи да играју Црвена Звезда, Партизан и сви српски клубови.

„Окупили смо се данас да још једном покажемо колико нас има. Колико има нас који никада нећемо пристати на ишта мање од оног што смо данас, Срби. Поносни на своје претке, поносни на своју земљу, спремни да радимо, градимо и створимо бољу будућност за оне који долазе. Да градимо нашу будућност, а не да исељавамо Србе из Грачанице као што они раде данас“, рекао је Стојановић.

Присутнима се обратила и заменица директора Канцеларије за КиМ Малинка Митровић, која је навела да је још једна битка за Косово и Метохију пред свима нама.

„Косово и Метохија није географија, Космет је вера, снага будућности, тврд орах који ће сломити зубе свакоме ко покуша да га скрха. Наш глас који ће подржати државну листу Српска није глас појединцу, већ глас подршке будућности наше деце“, рекла је Митровићева.

На скупу се није појавио премијер Србије Ивица Дачић, који се налазио у посети манастиру Грачаница, јер, како су говорници рекли, то му није било дозвољено од стране приштинских власти, али су поручили да се тако нешто више неће дешавати нити дозволити после 3. новембра.

Окупљени су носили заставе Србије и друга српска знамења, скуп је почео химном „Боже правде“, а по завршетку окупљени су отишли су до порте манастира Грачаница.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *