Вијести, Регион

Обама поручио Ципрасу да смањи државну бирократију и створи „флексибилније тржиште“

АМЕРИЧКИ ПРЕДСЕДНИК КРАТКО РАЗГОВАРАО СА ГРЧКИМ МИНИСТРОМ ФИНАНСИЈА ВАРУФАКИСОМ

        АМЕРИЧКИ председник Барак Обама позвао је Грчку да спроведе владине и фискалне реформе после састанка у Белој кући са италијанским премијером Матеом Ренцијем.

         „Ренци је у праву. Грчка би требало да спроведе реформе. Требало би да смањи бирократију и да има флексибилније тржиште рада“, рекао је Обама на заједничкој конференцији с Ренцијем.

        Италијански премијер, који се налази у посети Вашингтону, раније је позвао грчку владу да поштује обавезе према Европској унији.

         „Грчка треба да својим повериоцима и онима који подржавају њен финансијски систем докаже да улаже напоре како би самој себи помогла. То захтева доношење тешких одлука а то сада управо ради Ренци“, рекао је амерички председник.

        Обама и грчки министар финансија Јанис Варуфакис имали су у четвртак кратак састанак у Белој кући у оквиру свечаности обележавања независности Грчке стечене 1830. године.

Барак Обама и Јанис Варуфакис

Барак Обама и Јанис Варуфакис

Варуфакис, који се налази у Вашингтону где је у току пролећно заседање Међународног монетарног фонда (ММФ) и Светске банке, изразио је спремност за спровођењем реформи. Те реформе представљају услов грчких кредитора за давање транше помоћи од 7,2 милијарди евра.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *