Вијести, Регион

Нови блам „њеног величанства“ Атифете Јахјаге

Окупиране територије – Уочи шесте годишњице једнострано проглашене независности окупираних територија забележен је нови „језички инцидент“ Приштине.

Наиме, у позиву на пријем поводом годишњице независности, који је упућен из кабинета самозване председнице Атифете Јахјаге, на српском језику она је означена као „њено величанство“.

„Шест година након што је косовска скупштина прогласила независност нема ни краља ни краљицу али има њено величанство, а њено радно место је у згради косовског председништва у Приштини“, указује „Глас Америке“.

Поводом годишњице на адресе политичара и јавних личности стигла је позивница у којој стоји да „председник Републике Косово, њено величанство, Атифете Јахјага има част позвати на пријем који се одржава вечерас у хотелу “Емералд““.

Ово није први пут да је на српском језику, који шиптарски сепаратисти према свом „уставу“ морају да користе, дошло до језичке грешке.

Атифета Јахјага (Фото: Срби на окуп)

Атифета Јахјага (Фото: Срби на окуп)

Портеклих година сви „језички инциденти“ били су на српском. Тако су Јахјага и ратни злочинац Хашим Тачи независно једни од другог католицима и православцима честитали уместо Божића Ускрс.

Танјуг / Васељенска ТВ

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *