Вијести, Регион

Нестеренко: Санкције Црне Горе биће дио заједничке историје

Амбасадор Русије у Подгорици, Андреј Нестеренко, рекао је да одлуку црногорских власти да се придружи санкцијама ЕУ против Русије неће моћи да компензује „никакво узношење и лијепе ријечи“ и додао да ће та одлука заузети одговарајуће мјесто у заједничкој историји.

Реагујући на тврдње професора Московског универзитета Сергеја Гризунова да су инсинуације да је Кремљ љут на премијера Мила Ђукановића и да је црногорски премијер „врло цијењен у свим руским институцијама, као врло способан и врло поштен политичар“, Нестеренко је рекао да низ Гризунових оцјена о тренутним руско-црногорским односима изазивају, „најблаже речено, недоумицу“.

„Очекивало се да ће он, као стручњак за збивања у земљама које се овдје налазе, моћи да наведе конкретне примјере позитивних билатералних веза, о чему је, ипак, одлучио да прећути због неких разлога. Више од тога, он поуздано изјављује да Црна Гора није спољнополитички приоритет руске дипломатије“, рекао је Нестеренко у писму упућеном новинама „Побједа“.

Он је истакао да готово у свим разговорима са Црногорцима, које и даље сматрају историјским пријатељским народом, чује само њихове ријечи разочарања због одлуке о санкцијама.

Црна Гора - Русија

Црна Гора – Русија

„Таква одлука, која је овдје донијета на званичном нивоу, заузеће одговарајуће мјесто у заједничкој историји. Никакво узношење и лијепе ријечи неће моћи да то компензују“, саопштио је Нестеренко.

Извор: РТРС

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *