Вијести, Регион

Нелегална министарка Вљора Читаку у посети Прешеву

ПРЕШЕВО – Нелегална министарка Владе Косова за европске интеграције, Вљора Читаку данас је у Прешеву разговарала с председником Општине Рагмијем Мустафом.

Нелекалну министарку Читаку је од проглашења независности Косова прва званичница нелегалне владе у посети Прешеву, истакли су данас медији на албанском језику у Прешеву и Бујановцу.

Нелегалну министарку Вљору Читаку су у посету Прешеву допратили званичници Европске уније из Београда, у возилу с таблицама ЕУ, уз сагласност Владе Србије, док су састанку с председником општине Мустафом присуствовали и представници Координационог тела Владе Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, јавили су медији, али та информација још није потврђена.

Састанку је присуствовао и такозвани косовски политички саветник Таулант Крезиу.

После састанка који је трајао скоро један сат, ни нелегална министарка Вљора Читаку ни Рагми Мустафа нису дали изјаве новинарима.

Нелегална министарка Читаку је посетила и Основну школу у селу Ораховица “Селами Халачи”
где је ученицима поделила поклоне.

Гошћа из Приштине: Вљора Читаку

Гошћа из Приштине: Вљора Читаку

Посета нелегалне министарке Вљоре Читаку Прешеву најављена је прошле недеље, у исто време када и посета нелегалног министра образовања Раме Буја. Он је Прешево требало да посети прошлог петка, али му посета, односно прелаз преко административне линије, није био одобрен.

Да ли је неко приметио статус ћирилице у Српској покрајни?

Да ли је неко приметио статус ћирилице у српској покрајни?

По незваничним изворима, одобрење за посету косовске званичнице Прешеву дала је Влада Србије након постављања услова да је то једини начин да се министру без портфеља Александру Вулину дозволи улазак на Косово у предизборној посети пред локалне изборе на Косову одржане у недељу.

Бета / Срби на окуп

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *