Вијести, Регион

Наводно због великог ризика ниједна авиокомпанија неће да превезе Тијану до Америке

tijana1

БЕОГРАД – Ниједна комерцијална авио-компанија није пристала да превезе осмогодишњу Тијану Огњановић до Хјустона на трансплантацију срца, због великог ризика.Њени родитељи сада траже специјализовану авио-компанију која би је превезла до Америке.

Јован Кошутић, кардиолог у Институту за мајку и дете, који Тијану лијечи од 2007. године, када је успостављена дијагноза болести, рекао је да ће се у наредних дан-два знати када ће дјевојчица кренути на лијечење у Америку и да се надају да ће то бити до краја недјеље.

– Тек треба да се организује превоз са неком специјализованом компанијом за превоз сложених медицинских случајева – рекао је Кошутић.

Он је објаснио да лет којим ће Тијана бити превезена у Хјустон мора да се организује под посебним условима и у њеној пратњи биће и два љекара из Србије.

Кошутић је нагласио да је дјевојчица сада у стабилном стању, али да је генерално гледано за њу лет у Хјустон ризичан.

У клиници “Анлаве” су овакав вид превоза радили прије две године и тада је коштао 200.000 долара.

– Случај мале Тијане је тежак, и једино ко би могао да обави тај транспорт је швајцарска компаније РЕГА – кажу из Анлаве клинике.

Како су данас објавили београдски медији, у хуманитарној акцији, у коју су се укључиле многобројне јавне личности, али и грађани, прикупљено је довољно новца за лијечење осмогодишње Тијане Огњановић која болује од рестриктивне кардиомиопатије и неопходна јој је хитна трансплантација срца.

Коментариши чланак

Коментара