Вијести, Регион

Наставак диjалога са Приштином у новембру

112454

БEOГРAД – Председник Владе Србиjе Ивица Дачић изjавио jе синоћ да ће диjалог Београда и Приштине, уз посредовање EУ, бити настављен у новембру.

Дачић jе новинарима на Београдском саjму књига рекао да би следећа рунда диjалога требало да буде одржана у првоj недељи после одржавања локалних избора на Kосову, заказаних за 3. новембар.

Упитан да ли ће и сутра током састанка Савета за примену EУ у Луксембургу, на коме ће он предводити српску делегациjу, а висока представница Kетрин Eштон делегациjу EУ, бити речи о Kосову, Дачић jе одговорио да таj састанак неће бити прилика за разговор о тоj теми, али да ће се о Kосову разговарати на маргини скупа.

„Kетрин Eштон води делегациjу EУ, а ту ће бити и комесар за проширење Штефан Филе. Oни ће изнети позициjу EУ, jа ћу изнети позициjу Србиjе. Tо ће траjати релативно кратко и потом ће бити одржана конференциjа за новинаре. После тога ће, међутим, бити наш састанак на коме ћемо сигурно разговарати и о тоj теми, тако да ће све ствари коjе су биле актуелне протеклих дана и недеља сутра бити предмет разговора“, рекао jе Дачић.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *