Регион

Момчило Крајишник: Пресуда Караџићу је велико изненађење и велика неправда

„РАДОВАН СИГУРНО НИЈЕ ЗНАО ШТА СЕ ДОГАЂА У СРЕБРЕНИЦИ ЈЕР БИ МИ БАР НЕШТО ИСПРИЧАО…“

  • „Имао сам прилику да разговарам са тадашњим повереником за Сребреницу Мирославом Дероњићем који ми је рекао да је морао на некога нешто да свали јер је требало да одговара, а да је уверен да Караџића никада неће ухапсити“

        БИВШИ председник Народне скупштине Републике Српске Момчило Крајишник изјавио је да је пресуда првом председнику Републике Српске Радовану Караџићу пред Хашким трибуналом велико изненађење и неправда, те да се нада да ће га у жалбеном поступку подржати институције Српске.

        Крајишник је рекао да је пресуда изненађујућа јер је српска страна очекивала да ће Караџић бити ослобођен, док је друга страна очекивала доживотни затвор.

        „Неправедна је због тога што ја знам да Караџић није крив и цела његова оптужница осим, дела који се односи на Сребреницу, била је код мене. Многи су видели да има много неаргументованих образложења за одређене ствари“, рекао је Крајишник новинарима у Броду.

        Он је додао да је најважније утврдити истину, али не на претпоставкама засниваним на, како је рекао, недефинисаним изјавама.

        „Имао сам прилику да разговарам са тадашњим повереником за Сребреницу Мирославом Дероњићем који ми је рекао да је морао на некога нешто да свали јер је требало да одговара, а да је уверен да Караџића никада неће ухапсити“, рекао је Крајишник.

        Према његовим речима, суд је морао да има аргумент да се не може на основу дешифрованих изјава тврдити да је Караџић знао шта се дешавало у Сребреници у јулу 1995. године.

Бивши председник Народне скупштине Републике Српске Момчило Крајишник

Бивши председник Народне скупштине Републике Српске Момчило Крајишник

„Сигурно није знао шта се дешавало у Сребреници јер би у разговору са мном могао да ми исприча неке ствари које би биле компатибилне са оним што се десило“, рекао је Крајишник.

Срна

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара