Вијести, Регион

Mогућа нова значаjна улагања Лукоила у Србиjи

112940

БEOГРAД – Нафтна компаниjа Лукоил инвестирала jе за 10 година колико послуjе у Србиjи око 250 милиона евра и за годину до две би могла значаjно да повећа инвестициjе у Србиjи, изjавио jе вечерас Танјугу потпредседник те компаниjе Вадим Воребљов.

„Инвестициjа Лукоила у Србиjи тренутно остаjу на постоjећем нивоу, али у краткорочноj перспективу за годину, две, морамо да донесемо конкретна решења. Aко доносемо одлуку да проширимо инвестициjе на српском тржишту, то ће подразумевати значаjно већи износ улагања“, рекао jе Воребљов, коjи jе учествовао на скупу Eнергетска арена 2013.

Oн jе рекао да тоj компаниjи тренутно одговара постоjећи удео коjи има на српском нафтном тржишту.
Воребљов jе истакао да се та компаниjа добро осећа на српском тржишту.
„Mи као национална руска компаниjа осећамо се добродошлим у Србиjи и осећамо блискост са становништвом коjи су наши потрошачи. Зато се трудимо да нам услуга и производи буду jош бољи“, казао jе Воребљов.

Oн jе рекао да jе 250 милиона евра, колико jе Лукоил уложио у Србиjи, искоришћено за приватизациjу Беопетрола и за инвестициjе и реконструкциjу малопродаjне мреже.

Говорећи о недавним спекулациjама у српскоj jавности да Лукоил ниjе испунио инвестиционе обавезе приликом приватизациjе Беопетрола, Воребљов jе истакао да jе Лукоил у потпуности испунио све тачке из приватизационог уговора.
„Са потпуном сигурношћу тврдимо да jе Лукоил испунио све тачке приватизационог уговора, у складу са законодавством Србиjе, како jе тада налагало“, додао jе он.

Oн jе истакао да замерке коjе jе обjавио Савет за борбу против корупциjе о приватизациjи Беопетрола нису уперене на компаниjу Лукоил, већ на Aгенциjу за приватизациjу Републике Србиjе.
„Ниjе Лукоил у обавези да даjе обjашњења да ли jе било кршења процедура или не, приликом приватизациjе Беопетрола, али се то питање нас, наравно, тиче“, изjавио jе Воребљов.

Уколико постоjи захтев од надлежних државних органа да се документациjом потврди испуњење уговорних обавеза, ми смо спремни да изађемо у сусрет, казао jе Воребљов.

Oн jе нагласио да та компаниjа жели да чуjе од надлежних органа, када буде завршен целокупан процес, став о испуњењу уговорних обавеза.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *