Вијести, Регион

Мишковићима враћени пасоши

Београд – Мирославу Мишковићу, власнику „Делта холдинга”, и његовом сину Марку судија Владимир Вучинић вратио је јуче пасоше и укинуо им забрану напуштања земље.

Мишковићима се суди због злоупотреба у приватизацији путарских предузећа. Јучерашњем рочишту нису присуствовали адвокати, али нам је бранилац Мишковића Зденко Томановић потврдио да је судија Вучинић донео ту одлуку. Вучинић је одлуку образложио већ положеним високим јемством од 12 милиона евра, које је довољан инструмент за обезбеђивање њиховог присуства на следећим рочиштима заказаним за 17, 18, и 19. новембар.

Марко Мишковић и Мирослав Мишковић (Фото: Политика)

Марко Мишковић и Мирослав Мишковић (Фото: Политика)

Иначе, против судије Вучинића води се дисциплински поступак пред дисциплинском комисијом Високог савета судства по пријави коју је против њега поднео је председник Вишег суда у Београду због „неовлашћеног коментарисања своје одлуке о ранијем привременом враћању пасоша Мирославу Мишковићу за путовање у Лондон и одлуке да се власнику ’Делте’ не врати пасош за путовање у Рим”. Завршно рочиште у том дисциплинском поступку заказано је за данас у 11 часова.

Р. Х. / Политика

Извор: Васељенска

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *