Вијести, Регион

Мирослав Мишковић: Не може ми Србија ништа, директор сам фирми чија су седишта у иностранству

НАЈАВИО ДА ЋЕ СПОР СА ДРЖАВОМ ИЗНЕТИ ПРЕД МЕЂУНАРОДНУ АРБИТРАЖУ У ВАШИНГТОНУ

  • „Оптужујете ме да смо се Ђурашковић (Мило) и ја договорили још 2005. године да 2008. извучемо новац, што смо наводно и учинили 2011. године, па каква је то оптужница, то се коси са здравом логиком и заиста је некоректно писати оптужнице овакве садржине“
  • „Разумем да у полицији и тужилаштву имају мале плате и да кад они виде овде да је Мирослав Мишковић зарадио 16 или 25 милиона евра, да не могу да верују, али нисам ја крив за њихове мале плате, нити сам ја те паре зарадио – то је компанијска зарада“

        ВЛАСНИК Делта холдинга Мирослав Мишковић поново је у Специјалном суду у Београду изјавио да није крив за злоупотребе у путарским предузећима и најавио да ће спор са државом покушати да реши путем међународне арбитраже у Вашингтону.

         „Још у 18. веку постављен је стандард да нема казне без кривичног дела, али ја данас у 21. веку стојим већ кажњен иако нисмо утврдили кривично дело“, рекао је Мишковић у судници Специјалног суда, где по други пут износи одбрану.

        Он је нагласио да је оптужница против њега и његовог сина Марка писана без иједног доказа, да је „фиктивна и врло некоректна“.

         „Ја разумем да у полицији и тужилаштву имају мале плате и да кад они виде овде да је Мирослав Мишковић зарадио 16 или 25 милиона евра, да не могу да верују, али нисам ја крив за њихове мале плате, нити сам ја те паре зарадио, то је компанијска зарада“, рекао је Мишковић који је 2005. године ушао у посао са путарским предузећима.

        Мишковић се детаљно изјашњавао о све четири тачке оптужнице, па је тако нагласио да је кредит узет за путарска предузећа у то време имао најповољнију каматну стопу у региону, као и да је у те фирме уложено укупно око 80 милиона евра.

         „Оптужујете ме да смо се Ђурашковић (Мило) и ја договорили још 2005. године да 2008. извучемо новац, што смо наводно и учинили 2011. године, па каква је то оптужница, то се коси са здравом логиком и заиста је некоректно писати оптужнице овакве садржине“, оценио је он.

        Говорећи о делу оптужнице која га терети за утају пореза, Мишковић је нагласио да су еминентне ревизорске куће утврдиле да тог пореза нема и да има иста мишљења и професора са Правног факултета, из Привредног саветника, али и да ће исту тврдњу потврдити и бивши директор Пореске управе Иван Симич.

         „Реч је о порезу који никад ником није зарачунат, покажите ми бар један пример да је некоме такав порез зарачунат и то треба да заболи људе у Тужилаштву“, оценио је Мишковић.

        Према његовим речима, због тога што је „кажњен и што трпи огромне последице неправедног суђења“ он ће покренути поступак вашингтонске арбитраже.

        Мишковић је казао да ће следеће недеље о том поступку његов адвокатски тим разговарати са представницима Владе Србије.

        Вашингтонска арбитража решава спорове између инвеститора и држава, на основу конвенције о решавању инвестиционих спорова из 1965. године.

Мирослав Мишковић

Мирослав Мишковић

Мишковић је пред крај изношења одбране поручио и да он не може да буде одговоран, чак и да је починио сва кривична дела која му се стављају на терет, јер је директор предузећа чија су седишта у иностранству.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *