Вијести, Регион

Министри позвали Србе да изађу на изборе

pol-vulin_620x0

Министри Зорана Михајловић и Алекандар Вулин позвали су Србе на северу Косова да изађу на изборе, истакавши да бојкот избора и негласање за листу коју подржава Влада Србије иду на руку властима у Приштини. Обезбеђење енергетске сигурности за Србе на Косову један од најважнијих задатака Владе, каже министарка Михајловић.

Излазак на изборе 3. новембра представља шансу за решавање проблема у будућности, поручили су током посете Косову министарка енергетике развоја и животне средине Зорана Михајловић и министар без портфеља задужен за Косово Александар Вулин.

Обезбеђење енергетске сигурности за Србе на Косову један од најважнијих задатака Владе, рекла је министарка енергетика и додала да ће сви радници, који су послом везани за Министарство енергетике на чијем је она челу, остати у саставу Електромреже Србије и након одржавања локалних избора на Косову и Метохији.

Михајловићева и Вулин су позвали Србе на северу да изађу на изборе, истакавши да бојкот избора и негласање за листу коју подржава влада Србије иду наруку властима у Приштини.

„На изборе треба да се изађе јер је то начин да се формирају институције, да консолидујемо систем, да имамо организовани прилив инвестиција, да учинимо све да овде људи живе боље „, рекла је Михајловић.

Према њеним речима, сви који позивају на бојкот избора у ствари терају Србе са Косова.

Министарка Михајловић је с министром Вулином, поред трафостанице Валач и хидроелектране Газиводе, обишла и комбинат Трепчу.

Вулин је нагласио  да Приштина жели две врсте Срба, оне који ће на северу да бокотују изборе а на југу да бојкотују Београд.

„Ја сам прилично велика брана и једниој и другој групи. Приштина ће учинити све што може да ове две супротности успеју и да разбију српски корпус и не дозболи да се формира Зсо, ја то не дам“, рекао је Вулин.

Министри Михајловић и Вулин у Грачаници су обишли манастир у присуству епископа рашко – призренског Теодосија.

У Грачаници је предвиђен сусрет и са начелником Косовског округа Владетом Костићем, кандидатом за градоначелника Грачанице Бранимиром Стојановићем, као и са запосленима у зависним предузећима ЕПС-а на КиМ.

Министри ће посету завршити у Прековцу, селу у општини Ново Брдо, где ће се састати са начелником Косовско-поморавског округа Срђаном Митровићем, представницима локалне самоуправе, директором центра за социјални рад и носиоцима листа и кандидатима за одборнике на предстојећим локалним изборима.

Вулин: Еулекс ми није забранио долазак

Министар Александар Вулин изјавио је да је на Косову и Метохији јер му Еулекс није издао забрану за улазак, а да са привременим институцијама у Приштини не комуницира.

„Ја поштујем мандат међународне заједнице, Резолуцију 1244, и да ми је Еулекс службено забранио долазак, ја бих то свакако послушао“, подвукао је Вулин у изјави новинарима, након посете трафостанице Валач.

Портпаролка Еулекса Ирина Гудељевић рекла је да та мисија није укључена у процес одлучивања о посетама српских званичника Косову.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *