Вијести, Регион

Министар: Одговараће сви у ланцу припреме и допреме хране за дјецу

033941

Министар просвјете Србије Томислав Јовановић изјавио је да је тровање деце у основним школама у Београду недопустиво и да показује поражавајуће стање у друштву и поручио да ће одговарати сви који су учествовали у ланцу припреме, контоле и дистрибуције хране.

– Ово показује поражавајуће стање у нашем друштву и велико је питање докле смо стигли, да ли је то дно? Да неко узме себи право да може да испоручује храну, да контолише храну, а притом да је уопште не контолише, а да страдају дјеца која представљају нашу будућност – рекао је Јовановић Танјугу приликом посјете болници у Тиршовој гдје је око 50 дјеце на испитивању.
Јовановић је рекао да вјерује да ће на првој сједници владе бити донета одлука да се спроведе истрага.

– То у 21. вијеку Србија не смије да има. Србија нема право да прави грешке према дјеци, која су најзначајнија – рекао је Јовановић.

Он је навео да је око 50 дјеце на испитивању у болници у Тиршовој улици, док је десеторо збринуто у дечјој болници „Олга Дедијер“ на Звездари и додао да су сви стабилни и под сталном контролом лекара.

– Они су стабилно, под контолом су љекара и уз изузетно ангажовање медицинског особља које дежура обезбијеђени су им услови да буду добро – рекао је Јовановић који је посјетио дјецу.
Љекарску помоћ због симптома тровања јуче је затражило више од 90 ученика из шест основних школа у Београду које се снадбдијевају код истог произвођача хране „Златна Варош“, изјавио је Љубиша Антонијевић, помоћник министра за основно образовање.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *