Вијести, Регион

Милорад Додик: Такозвани Савез за промене је – савез за издају Републике Српске

АКО НЕ БУДЕ СРПСКЕ – НЕЋЕ БИТИ НИ СРПСКОГ НАРОДА У БИХ, ЗНА СЕ КАКО СРБИ ПРОЛАЗЕ КАД СУ ПОДАНИЦИ

  • Зашто се Срби – рекао је Милорад Додик – не враћају у Сарајево, ако је тако добро у Сарајеву и Федерацији БиХ, као што мисле Младен Босић, Младен Иванић и Огњен Тадић?

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске и владајуће СНСД Милорад Додик изјавио је вечерас да је „пројекат такозваног Савеза за промене – пројекат издаје”.

          „Ми смо тај њихов пројекат издаје давно препознали, али то морају да препознају и схвате људи у Републици Српској. Треба питати чланове тог такозваног Савеза за промене шта мисле о Бакиру Изетбеговићу и његовим ставовима које је изнео на Конгресу СДА”, рекао је Додик за РТРС.

          Он је додао да су у СНСД рекли свој став и да је њихова Резолуција о самосталној и слободној РС адекватан одговор и Изетбеговићу и СДА, док је њихов одговор – подаништво.

          Додик је, такође, подсетио да је добро познато како Срби пролазе када су поданици и упитао „зашто се Срби не враћају у Сарајево, ако је тако добро у Сарајеву и Федерацији БиХ, како то мисле Младен Босић, Младен Иванић и Огњен Тадић”.

          Додик је оценио да се Срби не враћају, јер им није добро и не желе да буду нечији поданици.

          „Њихова позиција мора да се брани у Српској”, рекао је Додик и нагласио да је РС једини начин да српски народ остане на тим просторима.

          „Нема Републике Српске – нема ни српског народа. Срби су добро видели на Косову како је прошао наш народ када није имао своју институционалну заштиту”, навео је Додик.

          Председник РС истакао је да је „део пројекта такозваног Савеза за промјене да згаде народу сваки ауторитет у Српској, од председника па до народа, да униште уверење народа да у РС може да се живи и да покажу у њој ништа не ваља”.

          Додик је поставио и питање – како опозиција у РС може да формира нову скупштинску већину када им се, како каже, осипа чланство?

          Он сматра да је тренутно владајућа коалиција у Српској стабилна и тврди да опозиција најавама формирања нове скупштинске већине жели да скрене пажњу с оног „што раде у Сарајеву”.

Милорад Додик

Милорад Додик

И премијерка РС Жељка Цвијановић је рекла у изјави новинарима да су најаве опозиције „неозбиљне”.

Додала је да актуелна власт има већину и да ради на усвајању стратешких и реформских докумената.

За председника Социјалистичке партије Петра Ђокића тврдње опозиције о новој скупштинској већини су спекулације.

Од нове скупштинске већине, према његовим речима, нема ништа.

„Не могу да верујем да опозиција може јавно да износи такав податак, јер нема никаквих информација да је неко ко чини постојећу скупштинску већину променио свој став”, рекао је Ђокић, који је додао да се актуелна већина у парламенту РС стабилна.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *