Вијести, Регион

Милановић: Вуковар је град у коме се проводе хрватски, а не прашумски закони

024225

Хрватски премијер Зоран Милановић изјавио је да нема могућности да у Вуковару буде одговођено постављање табли исписаних ћирилицом и латиницом, а да ХДЗ сноси политичку одговорност за догађаје у том граду.

Милановић је рекао да је за њега неприхватљив начин на који су у Вуковару протестовали хрватски ратни ветерани због постављања двојезичних табли.

Он је поручио да је „рат готов и да је прошло више од 20 година од закона о амнестији“, преносе хрватски медији.

„Ако ћемо бити цивилизована држава која штити националне мањине, која штити мањине и поштује закон, онда то морамо учинити и учинићемо“, изјавио је Милановић.

‘Хрватска у побједи мора показати великодушност, а у миру добру вјеру и вољу те поштивати законе’, поручио је.

‘Иако нетко можда никад неће моћи прећи преко тога што се догодило ’91., нека схвати да је Вуковар хрватски град и да се у њеми поштују хрватски закони, а не неки из прашуме’, рекао је премијер Милановић додајући како се градским статутом не може избјећи нешто што је регулисано уставним законом.

‘Ту дилеме нема. Ми то морамо учинити и учинит ћемо’, казао је премијер.

За ситуацију која је ескалирала у Вуковару Милановић политички одговорним држи ХДЗ те је додао како му је цијела ситуација тужна јер тамо види оне који су имали најболније губитке, али види и манипулаторе. Исту странку прозвао је ‘страном безакоња и нереда’ док је своју назвао ‘странком закона и реда’.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *