Вијести, Култура, Регион

Милановић: Референдума о ћирилици неће бити

Премијер Хрватске Зоран Милановић оцијенио је данас да је референдум о браку „топовска припрема“ за такозвани референдум о ћирилици, који се, како је рекао, неће спровести без обзира на то колико ће потписа бити прикупљено.

Зоран Милановић

Зоран Милановић

„Ово је задњи референдум на којем већина мањини узима права“, рекао је Милановић новинарима у Шибенику поводом прикупљања потписа у организацији Штаба за одбрану хрватског Вуковара.

Премијер је најавио да ће идуће године то бити регулисано и Уставом, преносе локални медији.

Милановић је такође оцијенио да је данашњи референедум о уставном дефинисању брака као животне заједнице мушкарца и жене заправо прикривена хомофобија и додао да то није могао раније да каже.

Поновио је да ће за недјељу или двије Влада предложити закон о партнерству према којем ће сви парови, без обзира на полну оријентацију, имати једнака права, што је његова Социјалдемократска партија и обећала у предизборној кампањи.

Пошто је гласао јутрос у Загребу, Милановић је отпутовао у Шибеник на изборну конвенцију шибенско-книнског огранка СДП. Он је раније већ рекао да ће бити „против“ уставне дефиниције брака, као и предсједник државе Иво Јосиповић.

Извор: РТЦГ

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *