Регион

Медвед неће ићи против Путина на изборима 2018

o_621961

Руски премијер Дмитри Медведев сматра да је немогуће и да није у реду бити конкурент Владимира Путина на председничким изборима 2018., јер су окренути једној политичкој сили и супротстављање не би имало смисла. Такво мишљење је исказао у интервјуу телевизије Bloomberg.



Осим тога, политичар је изјавио да је неопходно одредити узроке и околности у којима је умро Сергеј Магнитски : “ Велика је жалост што је умро у затвору. Био је корпоративни адвокат и бранио је интересе људи који су га унајмивали , он није био борац за истину. Не знам да ли ће његов случај добити ослобађајућу пресуду или не. Морамо да разумемо праве разлоге због којих је он умро у затвору. То је ,заиста, веома важан задатак државе”.

Према Дмитрију Медведеву, све остало јесте “политизована измишљотина појединих грађана како би могли оправдати своје пословање на територији Русије ”. “ Ови људи су зарадили милијарде долара од продаје имовине у Русији. А оног тренутка, када су биле откривене преваре заузели су политичку позицију. Због тога поздрављам Магнитскога – не ради се о проналажењу истине. То је исполитизовани процес, колико год звучало жалосно, наводи његове речи ИТАР-ТАСС. – Не ради се се о томе да се неко осуди после смрти. То није могуће: нема ентитета, нема злочина. Али треба да се разјасни шта се десило. Због тога то није оптужба, већ новинарски шаблон”.

Премијер је је подвукао да се на питање о могућности одбијања монопола „Гаспром“, може одговорити само ако се израчунају све последице. „Потенцијално, то је могуће, јер имамо независне добављаче гаса , али не треба изгубити новац – рекао је политичар – То је најважније, ради се о новцу, а све остало је само прича.“

Извор: Вести.ру

Коментариши чланак

Коментара