Вијести, Регион

Маказе за дужнике

Београд – Предузеће „ЕПС снабдевање“ искључује струју домаћинствима са дугом од преко 10 хиљада динара и предузећима чија дуговања премашују 100 хиљада динара. Процедура поновног укључења је сада много компликованија, јер и за то електродистрибуције морају имати налог новог снабдевача.

Електропривреда Србије

Електропривреда Србије

Нередовне платише од данас ће остајати без струје ако у међувремену нису платили заостале рачуне за јул и август. У „ЕПС снабдевању“ кажу да су у законском року, пре 15 дана упозорили на искључења 70 хиљада дужника. На удару маказа су домаћинства са дугом изнад 10 хиљада и предузећа чија дуговања премашују 100 хиљада динара.

Искључења ће бити стална, па су на време за упола мања дуговања послали и опомене на још 150.000 адреса. „ЕПС снабдевање“ послује од 1. јула. Неће, кажу, дозволити да потрошачи нагомилавају дугове као раније. Налоге за обуставу струје су доставили локалним дистрибуцијама, које су, кажу, појачале број екипа на терену.

Директор „ЕПС снабдевања“ Дејан Васић каже да ће се на листи наћи само они купци који се нису одазвали на опомене.

Према његовим речима, предузећа и домаћинства ће бити на удару маказа, нарочито она предузећа која до сада нису имала евидентирану ниједну уплату.

„Пре свега мислим на предузећа имају вишемилионске дугове као што су ‘Галеника’, ‘Петар Драпшин’, ИМТ и остали“, рекао је Васић.

И процедура поновног укључења је сада много копликованија, јер и за то електродистрибуције морају имати налог новог снабдевача.

„Ми ћемо дозволу за поновно укључење пустити само оним купцима који су у међувремену измирили свој дуг“, каже Васић.

Подсећамо, у току је трећи репрограм старих дугова насталих до краја јуна ове године. Споразум о отплати се до краја новембра може склопити на 12 до 120 рата. Свима који су у репрограму а не плате две рате – такође прети искључење струје и раскид споразума.

РТС

Како се поштује члан 10 Устава Србије.

Како се поштује члан 10 Устава Србије.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *