Вијести, Регион

Лукић: Младић је исцрпљен

032383

Бранко Лукић, адвокат генерала Ратка Младића, оцијенио је да је „Пирова побједа“ одлука Жалбеног вијећа Хашког трибунала да Младићу због нарушеног здравља смањи број дана суђења са пет на четири, јер ће трајати само до краја тужиочевог предмета, односно наредне четири седмице суђења.

Лукић је изјавио да је ова одлука праведна, али да је дошла касно, јер је Младић знатно ментално и физички исцрпљен у претходном периоду и не може квалитетно да брани себе, а самим тим ни Републику Српску.

„Краћи број дана суђења и у процесу одбране би му омогућило да се опорави и да може да прати процес. Није само ријеч о сједењу на суђењу. Он треба активно да учествује. Раније, током пет дана суђења није био у могућности да прати и схвати шта се дешава“, нагласио је Младићев адвокат.

Он је изразио бојазан да ће до краја предмета суд испоштовати захтјев одбране да у процесу одбране поступак буде сведен са пет на четири радна дана.

Лукић, који је у честом контакту са Младићем, оцијенио је да је „генерал јако болестан, али да се никада и ником не жали“.

„Он покушава да не омета ток суђења. Нас више упозоравају стражари, када виде да он више не моше да прати. Младић никада не приговара. Отежава нам то што се никада не жали и не знамо у каквом је стању“, рекао је Лукић.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *