Вијести, Регион

Ливне: Федерализација најбоље рјешење за БиХ

Шеф Представништва Републике Српске у Израелу Арие Ливне изјавио је да је федерализација најбоље рјешење за БиХ и да против таквог начина државног уређења не би требало да буду ни Срби, ни Хрвати, нити Бошњаци.

Ливне је навео да често разговара са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, који се такође залаже за федерално уређење, додајући да не види зашто би било ко са Запада имао нешто против федерализације БиХ.

„Федеративно уређење би било оптимално у овом тренутку. Сматрам да би оно допринијело и коначном смиривању стања у БиХ и довело до побољшања у економији“, рекао је Ливне за „Прес Република Српска“.

Он је истакао да је Република Српска много више од ентитета.

Ливне сматра да ће на предстојећим изборима побиједити Милорад Додик.

„Разговарам са људима и свјестан сам да има много оних који су незадовољни ситуацијом, прије свега економском и имају право да то буду. Мислим да није ту Додик крив. Има много разлога зашто привреда не ради, зашто људи не плаћају порезе и зашто има оволико незапослених“, навео је Ливне.

Арие Ливне - Фото: РТРС

Арие Ливне – Фото: РТРС

Он је за предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића рекао да је раније био стекао утисак да је он умјерен човјек, али да је Изетбеговић који је запријетио Западу да ће се другачије понашати када муслимани у свијету буду довољно јаки и који је подржао турског лидера Реџепа Тајипа Ердогана „други Бакир Изетбеговић“, којег не познаје.

Извор: РТРС

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *