Вијести, Регион

Лажна биографија функционера СНС у Нишу: Није слагао само за име и датум рођења

У званичној биографији Бојана Цветковића, већника у нишкој Општини Медијана и функционера СНС у тој општини, готово да нема истинитог податка, пишу „Јужне вести“. Он, међутим, тврди да се ради о забуни, а не фалсификату.

Тврди да је у питању забуна: Бојан Цветковић

Тврди да је у питању забуна: Бојан Цветковић

Цветковић, сада и шеф изборног штаба СНС, у своју биографију је унео читав низ нетачних података – од свог образовања, до радног искуства.

Ипак, и са таквом биографијом постао је општински већник и месечно зарађује преко 80.000 динара

 Завршио Економску школу?

Док на сајту Општине Медијана пише да је „основну и економску школу завршио у Нишу“, у Цветковићевој радној књижици пише да је завршио смер за металостругара у Техничкој школи „15 мај“ и средњу Трговачку школу.

У разговору са новинаром „Јужних вести“ Цветковић је рекао да је реч о забуни, до које је дошло јер је он завршио „Трговачко-економску школу“.

И на констатацију новинара да таква школа не постоји, односно да је реч о две одвојене школе – Економској и Трговинској, Цветковић је остао при тврдњи да је реч о забуни.

– То је једна иста школа. Знате где је то? То је Економска, Трговачка… Оне су заједно. Једино је Угоститељска

Председник Управног одбора АД „Вишњица -дућани“ Београд

436932_biografija2_ff

Према подацима до којих су дошле „Јужне вести“ нетачан је и податак о његовој наводној функцији у том предузећу.

У административној служби предузећа тврде да први пут чују његово име, а нема га ни у евиденцији Агенције за привредне регистре, старој скоро 10 година.

Међутим, Бојан Цветковић је у разговору са новинаром инсистирао да је податак да је он председник Управног одбора тачан, али застарео. Тачније, да он више није није на тој функцији.

Ипак, упутио је на директора „Вишњице“ Драгослава Чиховића, јер ни оквирно није могао да се сети када је био обављао ту функцију.

– Па, тамо.. кад је било то, кад је почео (Чиховић).. кад је узимао Вишњицу и то. Пошто смо ја и он дуго година сарађивали. Ја са му продавао робу.. – каже Цветковић.

 Власник предузећа „илирија д.о.о.“ од 1992. године

Ни податак из биографије да је власник предузећа „Илирија“ од 1992. године није тачан, с обзиром на то да је предузеће угашено пре више од 10 година. Тачније још 2002. године.

Бојан Цветковић је новинарима рекао да је и овде реч о грешци и да је ту у ствари требало да пише да је он „био власник“.

Међутим, Драган Поповић, који је, према сазнањима „Јужних вести“, био власник тог предузећа, каже да је Цветковић ту радио, али тврди да није био власник.

– Ја сам био власник, а он је мој сестрић. Ето, толико је и он био власник – каже Поповић.

 Члан Управног одбора „Удружења за побољшање економске сарадње Руске федерације и Србије“?

Председник овог удружења са седиштем у Београду, Стево Вранић, тврди да Бојан Цветковић није члан Управног одбора и да није ни био.

Ипак, Цветковић тврди да је и овде реч о забуни, коју изазива то што у Србији постоји много удружења сличног назива.

Вреди поменути да се убрзо након разговора са новинаром, „Јужним вестима“ јавио извесни Горан Живковић, тврдећи да је Цветковић „највероватније погрешно превео назив удружења“, али и појашњавајући да је он у ствари члан управе „локалне подружнице“ поменутог удружења.

Међутим, треба поменути и то да је та „подружница“ регистрована 7. новембра 2012. године, односно тек неколико месеци након што је Цветковић већ предао своју биографију, пишу „Јужне вести“.

Извор: Јужне вести

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *