Вијести, Регион

Лазаревић зна много!

Појединци из врха власти настоје да спрече испитивање Бранка Лазаревића. Траже да се Дачићев шеф кабинета саслуша у марту.

Бранко Лазаревић

Бранко Лазаревић

Бивши шеф кабинета министра унутрашњих послова Србије Бранко Лазаревић, који сада фактички ради послове амбасадора наше земље у Атини, у петак би требало да одговара на питања полиције и тужилаштва о својим везама са нарко-мафијом! Поједини људи из власти, међутим, на све начине покушавају да спрече његово испитивање и траже да се саслушање одложи за март.

Лазаревић, који је био високи функционер МУП Србије све до новембра 2010. године, када је смењен управо због сумњи да је тесно повезан са нарко-босом Дарком Шарићем, већ је једном затражио одлагање испитивања. То је учинио средином овог месеца, преко адвоката, јер је требало да се појави у полицији 22. јануара. По договору са инспекторима, одлучио је да 31. јануара дође и исприча шта зна.

Он је позван у својству осумњиченог и према ономе што је поручио, нема проблем да исприча све што зна – наводи извор „Новости“ близак истрази. – А зна много. Не само о Шарићу и његовим контактима већ и о Родољубу Радуловићу, званом Миша Банана, који је био веза за прање пара зарађених трговином наркотицима и веза пљеваљског нарко-боса са појединим српским политичарима.

Уколико би хтео, а поручио је да је спреман, Лазаревић би могао да исприча и ко су били Шарићеве „кртице“ у МУП, већ и како је Радуловић имао своје људе у полицији, које је чак постављао и на руководећа места – од начелника полицијских станица до високорангираних челника полицијских управа и служби.

Полиција има пуно сазнања, зна се тачно ко је за кога радио и време је да се све то почисти – објашњава наш саговорник. – Многи су уживали политичку или другу врсту заштите, али и њихово време је прошло. Свих 130 дискова о пресретнутим разговорима са високорангираним члановима Шарићевог и Радуловићевог нарко-клана су преслушани и више је него занимљиво која се све имена ту помињу.

Да су се Лазаревић, али и други службеници МУП, ухватили у коло са једним од најкрупнијих дилера кокаина у Европи, потврдио је и један од сведока, бизнисмен Миле Јерковић. Он није усамљен. И прва пресуда Посебног одељења Вишег суда у Београду, изречена Николи Димитријевићу, Лазаревићевом шураку, сведочи о томе како се радило и како је опран прљави новац од кокаина.

Димитријевић, фиктивни власник фирме „ДТМ рилејшн“, нагодио се са судом 2011, признао да је опрао Шарићев новац, у замену за годину дана кућног притвора. Он је покушао да побегне из земље готово истог дана када је Лазаревић смењен са места шефа кабинета министра, али су га припадници УКП зауставили на неколико стотина метара од границе са Мађарском и – ухапсили.

Тужилаштво је теретило Димитријевића да је преко своје фирме омогућио Шарићу да преузме већинско власништво над предузећем „Митросрем“. Реч је о прању, како се сумњало, најмање два милиона евра. На овој трансакцији, наводно, Димитријевић је зарадио 400.000 евра.

 

ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ

НАЈКОНКРЕТНИЈЕ оптужбе против Бранка Лазаревића изрекао је сведок који се чува даноноћно – Миле Јерковић. Његово сведочење најпрецизније описује време прања пара пљеваљског нарко-боса кроз српске приватизације, посебно у Војводини, али и како је Дарко Шарић све време био обавештаван о току полицијске истраге која се против њега води.

Извор: Новости

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *