Вијести, Регион

КИРБИ: Србија може да рачуна на САД као на свог партнера и пријатеља

НА ПРИЈЕМ У АМБАСАДИ САД ДОШЛИ – НИКОЛИЋ, ПАРТИЈАРХ ИРИНЕЈ, ГОЈКОВИЋ, МИХАЈЛОВИЋ, МАЛИ

  • ФАКТИ: Косово и Метохија је доказ да Американци Србији нису пријатељ! А САД нису ПАРТНЕР ни са једном зависном територијом (полуколонијом) па, сасвим сигурно, нису ни са Вучићевом Србијом

          СВЕЧАНИМ пријемом у резиденцији америчког амбасадора данас је у Београду обележен Дан независности САД.

          Амбасадор САД Мајкли Кирби рекао је да је Дан независности, односно 4. јул, обележава тренутак који представља суштину америчке историје, демократије и идентитета.

         „Овај дан је, како је то рекао председник (Барак) Обама, дан када се сећамо одважног и смелог чина објаве Декларације (независности) из које је рођена наша нација“, рекао је Кирби.

          На свечаном пријему он је подсетио на речи председник Абрахама Линколна да влада народа, за народ и од народа неће нестати с лица земље.

          „И управо је демократија врста владавине коју је и Србија пригрлила. Захвалан сам на свему што сам постигао са својим пријатељима и колегама у Србији који су истински посвећени демократској и европској будућности Србије. Има још посла који треба обавити, али Србија може да рачуна на САД као на свог партнера и пријатеља“, рекао је Кирби.

          Он је захвалио присутнима што су се придружили у обележавању „најважнијег дана“ у историји САД и додао да је данашњи дан за њега и његову супругу посебан јер је то вероватно њихова последња прослава Дана независности у Београду.

         У резиденцији америчког амбасадора изложене су фотографије изузетних Срба који су се одселили у САД и постали држављани те земље, као и Американаца српског порекла.

Амбасадор САД Мајкли Кирби

Амбасадор САД Мајкли Кирби

Свечаном пријему су присуствовали председник Томислав Николић, председница Скупштине Маја Гојковић, патријарх Српске православне цркве Иринеј, министарка задужена за европске интеграција Јадранка Јоксимовић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, градоначелник Синиша Мали, припадници дипломатског кора и јавног живота.

(Бета)Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *