Вијести, Регион

„Кинески самит“ у Београду обезбеђиваће 10.000 полицајаца

ПО КРОВОВИМА ЋЕ БИТИ СНАЈПЕРИСТИ, А НЕКЕ УЛИЦЕ ЗАТВОРЕНЕ – СА УКЛОЊЕНИМ КОНТЕЈНЕРИМА И ЗАВАРЕНИМ ШАХТОВИМА

         МЕРЕ безбедности током предстојећег самита Кине и земаља Централне и Источне Европе у Београду биће јаче него за време посете председника Русије Владимира Путина – скуп ће обезбеђивати 10.000 полицајаца, пише у уторак лист Блиц.

         Исти лист наводи да су се у понедељак о томе договорили директор Полиције Милорад Вељовић, државни секретар МУП-а Александар Николић и начелници свих управа на којем су разматрани детаљи обезбеђења самита.

         „Самит ће обезбеђивати чак 10.000 полицајаца, што је знатно више од 7.000 колико је било ангажовано приликом посете Путина или 4.000 приликом доласка државне секретарке САД Хилари Клинтон“, наводи извор листа.

         На улицама којима ће пролазити делегације, биће заварени шахтови и уклоњени контејнери, док ће улице приликом њиховог проласка бити затваране.

         „На крововима ће бити снајперисти, а наше службе ће сарађивати и са службама страних земаља“, пише Блиц.

         На скупу 16. децембра учествоваће представници 16 земаља, укључујући премијере Кине и Србије Ли Кећијанга и Александра Вучића.

         Долазак на самит до сада су потврдили премијери Чешке, Словеније, Албаније и председник Савета министара БиХ.

Најављен српском азбуком! Као што и треба...

Најављен српском азбуком! Као што и треба…

Још се не зна састав делегација Пољске, Словачке, Мађарске, Естоније, Литваније, Летоније, Црне Горе, Македоније, Румуније и Бугарске, док је хрватски премијер Зоран Милановић пре десетак дана отказао учешће.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *