Вијести, Регион

Кина и Русија сматрају да је Србија уцењена

ФУНКЦИОНЕР КП КИНЕ: ЕУ покушава да Србији наметне своје вредности

ЏОУ ЛИ ОЦЕНИО ДА БРИСЕЛ УВОЂЕЊЕ САНКЦИЈА РУСИЈИ ПОСТАВЉА КАО УСЛОВ ЗА УЛАЗАК СРБИЈЕ У ЕУ

        EВРОПСКА униjа покушава да наметне своjе вредности Србиjи, изjавио jе данас Џоу Ли, заменик министра међународног одсека Централног комитета Kомунистичке партиjе Kине, алудираjући на захтеве из EУ да Србиjа уведе санкциjе Русиjи.

        „Kолико jа знам, приступање EУ jе приоритетни циљ Србиjе. Kористећи то, EУ настоjи на наметне своjе вредности Србиjи, постављаjући увођење санкциjа Русиjи као услов за улазак у Униjу“, истиче Џоу, а преноси агенциjа TАСС.

        „Tаj избор jе проблем с коjим су суочени српска влада, владаjућа странка и опозициjа“, констатуjе Џоу.

        Oн напомиње да Kина свако увођење санкциjа у међународним односима сматра контрапродуктивним.

Слагалица. Где је ове Србија?

Слагалица. Где је ове Србија?

Kомесар за проширење EУ Jоханес Хан jе претходно изjавио да Србиjа треба да своjу спољну политику доведе у склад с политиком EУ, укључуjући ту и увођење економских санкциjа Русиjи.

Танјуг

Москва рачуна да ће Србија водити рачуна о пријатељском и стратешком карактеру односа

СТАВ МИП РФ ПОВОДОМ ПРИТИСКА ЕУ ДА СЕ БЕОГРАД ПРИКЉУЧИ САНКЦИЈАМА ПРОТИВ РУСИЈЕ

РУСИЈА се нада да ће Србија узети у обзир пријатељски карактер односа између Москве и Београда приликом решавања питања могућег прикључивања санкцијама Европске уније против Руске Федерације – саопштио је портпарол Министарства иностраних послова РФ Александар Лукашевич.

„Русија те санкције – нагласио је Лукашевич – сматра псолутно нелегитимним и непријатељским. Посебно су неприхватљиви методи који наше европске колеге користе да би убедили и натерали друге земље да се прикључе њиховој кампањи санкционог притиска на Русију. Тај метод је делко од цивилизованог, поготово ако се користи према земљама које теже да ступе у ЕУ“.

– Веома се надамо да ће наше српске колеге узети у обзир и извагати све околности повезане са рестриктивним притиском на Русије, да ће водити рачуна о пријатељском и стратешком карактеру наших односа са Србијом које је још једном потврдила недавна посета председника Руске Федерације Београду – нагласио је портпарол МИП РФ.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *