Вијести, Регион

Кфор вежба за могуће немире

SOLDATEN

Окупиране територије – Међународне снаге на окупираним територијама (Кфор) одржале су недавно вежбу под именом „Сребрна сабља“ (Силвер Сабер) у кампу Врело у близини Приштине, која је имала за циљ да припаднике Кфора, полиције и Еулекса припреми за могуће немире на изборни дан, 3.новембра.

Припадници Кфора, косовске полиције и Еулекс полиције вежбали су, прошле недеље понашање током демонстрација, наведено је у саопштењу аустријске војске чији је контингент у саставу Кфора.

Ово је, како се наводи, била припрема за локалне изборе на окупираним територијама, то јест могуће „цивилне немире“.

Аустријска војска указује да догађаји од марта 2004. и 2011. показују да конфликт може у свако доба да избије, и поред актуелног мирног стања.

Вежба је протекла уз присуство команданта Кфора италијанског генерал-мајора Салватореа Фарине, као и његовог аустријског заменика бригадира Антона Веселија.

Аустријски војници, како се наводи, под командом Јоханеса Триксла успели су професионално да обаве све задатке.

Војска истиче да се обука у Аустрији, али и на терену, показала успешном и да су војници испунили све задатке на велико задовољство претпостављених.

Командант аустријског контингента пуковник Маркус Колвег рекао је да је и поред непрестаних напора којима су изложени војници протеклих недеља контингент успео да испуни своје задатке изнад норме.

Он је казао да је веома поносан на своје војнике, додајући да овакав успех доприноси повећању репутације аустријске војске.

Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *