Регион

Катар купио СП, подмићен и Платини?

misel-platini

Париз – Тиражни француски магазин France Football објавио је досије на 20 страна у којем се наводи да је Катар купио организацију Светског првенства 2022. године. У тексту се наводи да је председник УЕФА Мишел Платини организовао прегове са Катаранима.

„Једног дана сам био позван на вечеру са председником Француске Николом Саркозијем и премијером Катара. Господин Саркози ме ниједном током вечере није питао да гласам за Катар. Позвао ме је на вечеру, али је знао да ћу гласати по сопстевној жељи“, објаснио је Платини.

Катар је изабран за домаћина Мондијала другог децембра 2010. године у конкуренцији САД, Аустралије, Јужне Кореје и Јапана. Ову одлуку у Цириху је саопштио председник ФИФА Сеп Блатер. Катар је добио домаћинство захваљујући 14 од 22 гласова Извршног комитета ФИФА, победивши фаворизовани САД.

Убрзо после тога Платини је признао да је гласао за арапску државу. И пре неколико месеци спекулисало је да је Катар купио организацију шампионата света. Бивши потпредседник ФИФА Џек Ворнер наговестио је могућност да су четири члана комитета примили око 20 милиона долара како би гласали за Катар.

France Football доноси нове доказе и податке који указују на корупцију у ФИФА. Очекују се бурни дани јер цео материјал није објављен…

Коментариши чланак

Коментара