Вијести, Регион

Кад лопови контролишу лопове – нема крађе?

НОВА СТРАНКА: Међу НВО којима је Вулин дао 1,8 милиона евра – 31 основана уочи конкурса

ЖИВКОВИЋЕВА ПАРТИЈА ТРАЖИ ОСТАВКУ ВУЧИЋЕВОГ ОМИЉЕНОГ МИНИСТРА И ТВРДИ ДА ЈЕ НОВАЦ ПОДЕЛИО ЧАК ШЕСТ НВО СА ИСТИМ ИМЕНОМ

         НОВА странка Зорана Живковића затражила је оставку министра за рад, запошљавање, бирачка и социјална питања Александра Вулина због, како је наведено, срамотног намештања конкурса у министарству које води.

         „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања донирало је 1,8 милиона евра сумњивим организацијама социјалне заштите које углавном не испуњавају критеријуме конкурса. Јасно је да је то један од начина како да новац из буџета дође до подобних особа, блиских власти”, пише у саопштењу Нове странке.

         Та партија сматра да би оставка била једини морални чин, без обзира на то да ли је „афера резултат његовог саучешништва или небриге о пројектима која иду из његовог министарства”.

         „На основу увида Вулинових срећних добитника, јасно је да је реч о криминалу и корупцији, јер је од 122 организације, 61 основана ове године, а 31 месец дана пре расписивања конкурса”, пише у саопштењу Нове странке.

         Нова странка је упозорила да је међу добитницима Конкурса за унапређење система социјалне заштите у Србији пријављено чак шест невладиних организација под истим називом – „Центар за радно ангажовање” које су у року од пет дана основане у шест градова: Београду, Зајечару, Кикинди, Ивањици, Књажевцу и Великој Плани.

Зоран Живковић гледа енциклопедију вина

Зоран Живковић гледа енциклопедију вина

„О неким удружењима нисмо могли да нађемо било какву информацију. На листи које је објавило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања налази се Удружење Доситеј. Невладина организација под тим именом не постоји у бази АПР-а. Постоји 13 удружења која у свом имену садрже кључну реч Доситеј, али не и ово. Дакле, то удружење није ни регистровано”, саопштила је Нова странка.

(Бета)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *