Вијести, Регион

„Јужни ток“ сигурно иде кроз Српску

155426

МОДРИЧА – Амбасадор Руске Федерације у БиХ Александар Боцан-Харченко изјавио је данас у Модричи да изградња гасовода кроз Републику Српску није „само прича“, већ конкретан пројекат за који су предсједник Републике Српске Милорад Додик и руководство „Гаспрома“ потписали Меморандум о изградњи.

Руски амбасадор је рекао да постоји и мапа пута, која је апсолутна гаранција да ће крак гасовода „Јужни ток“ проћи кроз Републику Српску.

Боцан-Харченко је на састанку са начелницима општина Модрича, Шамац, Нови Град и Брод, Младеном Крекићем, Савом Минићем, Сњежаном Рајилић и Илијом Јовичићем, нагласио да ће економски развој овог простора помоћи изградња гасовода, али и тренутно најбитнији пројекти у Модричи и Броду – Развој нафтне индустрије, те експлоатација налазишта нафте у Посавини.

Амбасадор Руске Федерације рекао је да ће ово истовремено ојачати билатералне односе Републике Српске и Руске Федерације, који су већ добри.

Боцан-Харченко посјетио је и Рафинерију уља Модрича, а послије подне планирано је отварање Канцеларије Фондације „Руски мир“ у Српском културном центру Модрича.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *