Вијести, Регион

„Јутaрњи лист“: Санадер у Њујорку уживао као султан

012685

Загребачки „Јутрњи лист“, позивајући се на податке тајне истраге америчког ФБИ-а, открива да је бивши премијер Иво Санадер приликом својих званичних и незваничних посјета Њујорку одсједао у Хотелу „Палас“, једном од најлуксузнијих на свијету, у коме ноћење кошта и до 25 хиљада долара.

Описујући хотел као архитектонско чудо на углу Авеније и Медисона, лист пише да је ријеч о хотелу са пет звјездица, али и пет дијаманата – ознаку коју од 58 хиљада хотела и ресторана широм свијета има још 0,28 одсто.

ФБИ је утврдио да је Санадер у „Паласу“ боравио више пута и да је сваког пута уживао као султан. Податке о његовим боравцима у Њујорку затражио је Ускок, а од ФБИ-аја су добијени путем Међународне правне помоћи.

Опширно описујући могућности које овај хотел пружа, лист наводи да је Санадер „просто обожавао луксуз хотела Палас“ гдје је боравио приватно, са службеном делегацијом, понекад сам, а кадкад са својом супругом и кћеркама од којих је једна живјела у САД, гдје је покушавала да направи глумачку каријеру.

„Јутарњи“ указује да је „Палас“ био други дом за свјетске звијезде попут Мајкла Џексона и Витни Хјустон, као и да је у њему сниман добар дио прве сезоне CW-ове престижне серије „Госип Гирл“. Уз фотографије луксузно опремљених апартмана и купатила хотела „Палас“,

„Јутарњи“ наводи да се најлуксузнији „триплекс“ апартмани налазе на врху облакодера, укупно их је четири и простиру се на три нивоа, укупне површине 465 квадрата.

Иначе, Санадер је по једној од шест подигнутих оптужница, у случају Хипо банке, првостепено осуђен на 10 година затвора, а у току је суђење за „аферу Фими медија“ која њега и ХДЗ, чији је био лидер, терети за исисавање новца преко те маркетиншке агенције.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *