Вијести, Регион

ЈОВАНОВ: Нека функционери за „генијалне пројекте“ гарантују – својом имовином

ДСС ПИТА ВОЈВОЂАНСКУ ВЛАСТ КОЛИКО ОД 3.070 ЗАПОСЛЕНИХ У ФИРМАМА ОТВОРЕНИХ НОВЦЕМ БУЏЕТА ДАНАС РАДИ?

ПРЕДСЕДНИК Покрајинског одбора Демократске странке Србије (ДСС) за Војводину Миленко Јованов изјавио је да су многе фирме, које су добиле покрајинске субвенције за отварање погона нових технологија, у блокади или стечају и упитао војвођанску власт колико од 3.070 запослених по том програму данас ради.

Покрајински секретаријат за науку и технолошки развој је објавио да је за отварање тих нових погона из покрајинског буџета потрошено 2,7 милијарди динара и да је по тој основи запослено 3.070 радника, навео је Јованов у писаној изјави.

Покрајински секретар за науку и технолошки развој Драгослав Петровић дугује јавности одговор на питање: „колико радника, од тих 3.070 и данас ради, пошто и сам у саопштењу признаје да чак трећина погона у којима су радили има проблема у функционисању”, истакао је Јованов.

Суштински то значи, додао је он, да су фирме које су добиле новац у блокади, а неке чак и у стечају.

Јованов је, у име ДСС-а, позвао Петровића и друге функционере покрајинске власти, да убудуће за своје генијалне пројекте гарантују сопственом имовином.

Доста је било да сулуде и неуспешне пројекте покрајинских секретаријата плаћају ионако сиромашни грађани. Како су сви њихови пројекти епохални, успешни и корисни, немају разлога да одбију ову понуду, навео је Јованов.

Покрјински секретаријат за науку и технолошки развој саопштио је претходно да је до сада суфинансирао отварање 109 погона нових технологија, у укупном износу од 2,7 милијарди динара.

ПРЕДСЕДНИК Покрајинског одбора Демократске странке Србије (ДСС) за Војводину Миленко Јованов

ПРЕДСЕДНИК Покрајинског одбора Демократске странке Србије (ДСС) за Војводину Миленко Јованов

Ти погони су, како је наведено у саопштењу Бироа покрајинске владе за односе с јавношћу, у тренутку давања субвенција директно упослили 3.070 радника а индиректно радно ангажовали више од 20.000 грађана.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *