Вијести, Регион

Јосиповић нема добре намјере према Србима из Хрватске

146622

БЕОГРАД – Директор Документационо-информационог центра „Веритас“ Саво Штрбац изјавио је Срни да хрватски предсједник Иво Јосиповић нема добре намјере према Србима из Хрватске и да зато не очекује много од његовог сутрашњег сусрета са предсједником Србије Томиславом Николићем.

Штрбац је рекао да Јосиповић, који је ове године позвао Србе на прославу „Олује“, очигледно има фине манире, али не и добре намјере према Србима из Хрватске.

Он је истакао да је чињеница да Николић и Јосиповић немају велика овлаштења да рјешавају огромне проблеме које оптерећују односе двије земље, те да није сигуран да би хрватски предсједник повукао конкретне потезе и да их има.

„Када је Јосиповић изабран за предсједника, рекао сам да је он господин финих манира са којим Срби из Хрватске неће далеко догурати. Када знамо да је имао директно учешће у позиву Срба да присуствују прослави акције `Олуја` у којој је прогнано 220.000 крајишких Срба, онда је то помало и морбидно“, оцијенио је Штрбац.

Он је нагласио да се током двогодишњег мандата Јосиповића Србима у Хрватској десило много више негативних, него позитивних ствари.

„Данас имамо проблем са ћирилицом, не само у Вуковару, него у цијелој Хрватској, што није добро“, рекао је Штрбац.

Он је упозорио да случај најновијег хапшења Србина Марка Церевића на Кордуну због наводних ратних злочина, иако није био на списку од 1.577 осумњичених, који је Хрватска у јулу доставила Србији, баца сумњу у добре намјере, али и на сусрет два предсједника сутра у Београду.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *