Вијести, Регион

Jерун Даjселблум: Могућа је и додатна помоћ, али Грчка не сме да губи оволико времена

„ЗА НОВИ ДОГОВОР ИМАМО САМО ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, А САТ ВЕЋ ОТКУЦАВА“

        ГРЧКА губи време у преговорима о програму помоћи, изјавио је данас председник Еврогрупе, Јерун Дајселблум, на састанку министара финансија еврозоне у Бриселу, позивајући Атину да оствари конкретан напредак.

        Дајселблум је поздравио најновији предлог грчких реформи, али и позвао на озбиљне преговоре о актуелном програму помоћи Атини, чије је трајање продужено до јуна, као и о потенцијалном новом финансијском програму који би заменио актуелни по његовом истицању, преноси агенција Франс Прес.

         „Не смемо да трошимо толико времена. Продужење програма је на само четири месеца и сат откуцава. Чини се да од последњег састанка Еврогрупе губимо време. Изгубили смо преко две недеље у којима је остварен изузетно мали напредак. Морамо да престанемо да траћимо време и да почнемо са озбиљним разговорима“, рекао је Дајселблум.

Jерун Даjселблум

Jерун Даjселблум

На питање – да ли постоји опасност од банкрота Грчке – Дајселблум је навео: „Рекли смо да ћемо додатно помоћи Грчкој, ако настави да се креће путем реформи. Мислим да би преговори о програму и неопходним реформама требало да буду брзо обновљени, јер губимо исувише времена“.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *