Вијести, Мишљења, Регион

Извините се због мене

Извините се због мене. Извините се због злочина који су починили моји над њиховима. Извините се ви, кад не могу ја. Тражите опрост, кад га ја не тражим. Нек’ се црвени цијела Србија због мене, Босанца из Републике Српске. Направите тај цивилизацијски искорак. Помирите се са њима у моје име.

Пошаљите клинце са Новог Београда да иду по свијету и извињавају се због Сребренице. Пошаљите њих, јер ја срама немам. Нека ме сутра пљуну због свих злочина које сам починио као четворогодишњак у Босни. Нека пљуну и моју сестру која се родила тек касније, у избјеглиштву. Једнако је крива као и ја. Нас смо двоје и изазвали рат. Нас двоје смо и починили злочине. Све о томе знамо, а упорно ћутимо.

Дајте ми да гледам опет предсједника Србије како клечећи у фотељи моли новинарку Федералне телевизије за опрост. Нека се поново згражава нада мном и нека ми преправља крштеницу. Нека се извини за свако дијете које је својим вриштањем ометало припаднике Зелених беретки док су му силовали мајку и сестру. Нека се извини због сваког старца који је мрко гледао исте док су му спаљивали кућу и летину. Нека му патријарх додијели орден за свако гостовање. Нека га владике благосиљају за свако извињење.

Желим да исти Александар Вучић који се сликао са таблом “Булевар Ратка Младића” што прије крене на турнеју под називом „Сребреница 2013/2014“. Желим да га прате сви чланови Владе Србије. Хоћу да хорски пјевају пјесме о рационализацији и љубави. Хоћу да бар још једном чујем како у Србији нема мржње према Бошњацима. Хоћу да чујем и изразе најдубљег жаљење због нас из Републике Српске који и даље мрзимо, пас нам јеб’о матер мрзитељску.

Причајмо о Сребреници свакодневно! Дајте ми Србе који ће пјевати пјесме о српским злочинима у рату. Дајте ми Србе који ће тетовирати имена свих жртава из Сребренице. Заокружимо број жртава на 15.000. Дајте да прича о Сребреници буде саставни дио српске химне. Дијелите постере са посмртним остацима из Сребренице уз „Глас Српске“. Желим упорно комшију Бошњака да подсјећам да је мој заклао његовог.

Хоћу да се РТС баци на снимање серије о српским злочинима у Босни. Искористите четнике из „Равне горе“ да кољу голоруке Бошњаке и Хрвате. Натјерајте Додика да глуми Караџића. Нека му предсједник Николић посуди своју четничку шајкачу. Нека серију режира Наташа Кандић заједно са Биљаном Србљановић. Шешеља, ако изађе жив из Хага, објесите на главном тргу, а снимак вјештања прикажите у задњој епизоди, како би серија имала хепи енд.

Утажите жеђ руље за причама о Томашици на насловицама новина. Хоћу снимке из Томашице у јутарњем програму. Хоћу снимке из Томашице на сваком киоску. Уведимо у школе предмете о страдавању несрпског становништва. Заинтересујте дјецу у вртићима за масовну гробницу. Организујте екскурзије за основце и средњошколце. Нека им Чеда Јовановић буде туристички водич.  Доживимо заједно масовне гробнице! Дочекајмо тамо новогодишњу ноћ!

Монтажа: Моја Херцеговина

Монтажа: Моја Херцеговина

Осудимо Јеремића као издајника јер пушта четничке пјесме у згради УН-а. Забранимо „Марш на Дрину“! Укинимо „Боже правде“! Судимо Принципу постхумно за тероризам. Подигнимо споменик Францу Фердинанду и у Бањалуци. Подигнимо споменик и Фрањи Туђману. И Алији Изетбеговићу.

Увјеримо једни друге да су злочини дјела свих нас. Кренимо у боље сутра тако што ћемо упорно гледати на јуче. Проживљавајмо рат сваки трен свог живота у миру.

До тада, још једном, извините се због мене, јер ја срама немам.

 

Борис Бајић (са страница Моја Херцеговина)

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *