Вијести, Регион

Изгубила сам бебу због језиве полицијске тортуре

gordana-kaplarevic-1380493471-373685

Чачак – Дипломирани педагог из Чачка Горана Капларевић (31), која је била у четвртом месецу ризичне трудноће, тврди да је у београдској полицији изгубила бебу због језиве тортуре коју је претрпела! Она се полицајцима јавила да би дала изјаву због аутомобила који јој је украден на Чукарици, а у Чачак се вратила у локви крви!

Третирали ме као мафијаша

„Испитивали су ме седам и по сати, као да сам окорели криминалац! Узалуд сам им говорила да сам трудна и да морам да узмем ампулирану терапију за одржавање трудноће… Чак сам понела и лекарску документацију јер сам морала да свратим у неку установу да ми је дају, а ампуле сам имала код себе. Они све то нису желели ни да погледају! Било ми је веома лоше, а они су се оглушили на молбу да позову лекара“, прича Горана.

Њена драма почела је кад јој је прошле године с београдског паркинга нестао аутомобил који је био каско осигуран.

„Претходно сам са свекрвом и ћеркама, које имају пет година, односно 18 месеци, дошла из Чачка до Београда, свој „мицубиши пајеро“ оставила на паркингу на Чукарици, као што сам то и раније чинила, а одатле смо продужили на Фрушку гору другим превозом. Кад смо се после седам дана вратиле, аутомобила није било. Крађу сам ја пријавила јер сам последња возила ауто“, каже Горана.

Она додаје да се београдска полиција за овај случај заинтересовала тек у марту ове године, кад је породица Капларевић одлучила да тужи осигуравајућу кућу, која је исплатила свега половину уговореног осигурања.

„Тада почиње мој пакао с инспекторима Владимиром М. и Александром С. Владимир ми је говорио да сам лажно пријавила крађу и да он не воли кад се неко игра са осигуравајућим друштвом! Врхунац је био кад ми је рекао да ће звати Центар за социјални рад да ми одузму децу и да сам неморална „, прича кроз сузе педагог у две чачанске основне школе.

Тражила сам да ме затворе

„Тражила сам чак и да ме затворе, тада би морали да ми укажу лекарску помоћ. Пустили су ме тек после седам и по сати, кад сам потписала све што су тражили. Кад сам дошла кући, моје панталоне и седиште били су потпуно крвави“, каже Горана, која је одмах примљена на одељење гинекологије чачанске Опште болнице. Нажалост, лекари су проценили да је прекид трудноће неопходан.

После се извињавали

Горана каже да јој се, након свега, јавио један од полицајаца који ју је испитивао.

„Кад је чуо шта се после саслушања догодило, тај полицајац је позвао телефоном и супругу Немањи (37) и ујаку се правдао да није знао да сам трудна“, рекла је Горана.

Одбачена пријава

Због поступања двојице инспектора Горана је поднела кривичну пријаву, што је Куриру потврђено и у МУП Србије.

„Тужилаштво је њену пријаву одбацило, али је зато полиција је поднела кривичну пријаву против Горане због сумње да је преварила осигурање“, рекли су у МУП Србије.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *