Вијести, Регион

Истрагу против Динкића тражи и ЕУ!

Истрагу против лидера Уједињених региона Србије (УРС) и бившег министра финансија Млађана Динкића тражи Европска унија, а тај захтев садржан је у резолуцији од 29. марта 2012. године, саопштио је истраживачки новинар Домагој Маргетић .

Маргетић је позвао Динкића на јавно сучељавање доказима и документима на било којој телевизији са националном фреквенцијом.

Резолуцијом 2011/2886 (РСП) о европском интеграционом процесу Србије, која је донета 29. марта 2012. године, случај Мобтел уврштен је међу случајеве спорних приватизација, у којима се сумња на корупцију и криминал, а за које је ЕУ захтевала истрагу и разрешење.

У истој резолуцији тражи се од Владе Србије декласификација докумената класификованих као државна тајна, који су повезани са приватизацијом и продајом, између осталих и Мобтела.

Влада Србије није поступила по овој одредби, иако је из садржаја резолуције јасно да се и случај Мобтел нашао на попису спорних криминалних приватизација, а „операцију Мобтел“ водио је и документе потписивао Динкић, навео је Маргетић.

Случај кипарског новца истраживала је и главни тужилац Хашког трибунала Карла Дел Понте, као и бивша председница Савета за борбу против корупције Верица Бараћ.

Документација којом Маргетић располаже написана је на више од две хиљаде страница, од чега су 188 страница документа класификована као државна тајна.

Млађа - крађа?

Млађа – крађа?

Динкић је јуче у Трстенику рекао да се у Србији пласирају лажне афере по удбашким методама, и да неко хоће интригама прошлости, уместо полиције и тужилаштва, да сакрије садашњост која није ни мало лепа.

Извор: ТВ-Бест

Домагој Маргетић (Фото-Маргетић, са Фејсбука)

Домагој Маргетић (Фото-Маргетић, са Фејсбука)

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *