Вијести, Регион

И Тадић за откривање „политичке позадине убиства Ђинђића”

ПОМИЊЕ „ПРЕТРЕСЕ” У НЕКИМ СТРАНКАМА, АЛИ ПРЕМА СТРАНЦИМА НЕ СМЕ НИ ДА ПОГЛЕДА

  • ФАКТИ: Сад би Борис Тадић да се открије „политичка позадина” – а од 2008. до 2012. имао сву власт у земљи и могао да то обезбеди. Није ни покушао! Могуће је: и зато што вероватно добро зна да је у ликвидацији Ђинђића најважнија била „спољнополитичка позадина”, а он на ту страну, наравно, не сме ни да погледа. Не смени Александар Вучић. Из истих разлога. Стога је нејасно – ако је уопште искрен – каквој истрази и разјашњавању се Тадић нада…

         ПРЕДСЕДНИК Социјадемократске странке Србије Борис Тадић изјавио је вечерас поводом обележавања 12 година од убиства премијера Зорана Ђинђића да би волео да се открије политичка позадина његовог убиства и отклоне све недоумице око тога, али да ће то, како године одмичу, бити све теже.

         Он је гостујући на ТВ Б 92 казао да је Зоран Ђинђић унео позитивну енергију у српско друштво и поднео највећу могућу жртву за будућност земље.

         „На овај дан никад не бих рекао ниједну лошу реч о мојим бившим сарадницима, људима који су били у Демократској странци, никад не бих желео да се такмичим ко ће бити више „Ђинђићевац“ и сматрам то неадекватним”, казао је Тадић.

         Он је додао да постоји невидљива утакмица око тога ко ће бити бољи следбеник Ђинђића, што, у ствари, како је казао, пориче читаво његово дело, будући да се Ђинђић борио против култа личности, те да је зато важно задржати један ниво политичке културе.

         Упитан о политичкој позадини убиства, он је казао да је то било тешко открити јер то није учињено одмах након убиства, кад је било више шансе да се открију докази и политичка повезаност.

         Он је казао да је републичка власт тада требало да обави „претрес” у свим странкама које су у јавности повезиване и довођене у везу са тиме.

Без ћирилице? Како се потписивао Зоран Ђинђић?

Без ћирилице? Како се потписивао Зоран Ђинђић?

Седам година касније, како је казао, то је било много теже учинити.

„Како године одмичу, то ће бити све теже и теже, ја желим да се коначно открије позадина и разазнају све недоумице”, рекао је он.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Војести о: Погледајте потпис Зорана Ђинђића. Зашто „демократе“ не поштују писмо свог народа?
https://www.facebook.com/SerbianAlphabet/photos/a.487193447979769.115900.457885734243874/487193704646410/?type=3&theater
И највећи Европљанин је ипак прво Србин.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *