Вијести, Регион

Хрват има проблема са Шешељом, Пољак са буџетом, Бугарин са сатницом…

ВУЧИЋ ОТВОРИО ЧЕТВРТИ ЕКОНОМСКИ ФОРУМ КИНЕ И 16 ЗЕМАЉА ЦЕНТРАЛНЕ И ИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ

  • „Циљ овог региона су инвестиције, потребна нам је инјекција поверења и снаге. То је суштина овог форума, створити везе између Кине и овог региона“. Други услов зависи од нас – морамо да реформишемо себе, да се променимо. Нико неће да уложи у нас, ако ми не улажемо у себе“, признао је Александар Вучић

        ПРЕМИЈЕР Александар Вучић отворио је данас поподне у Београду Четврти економски форум Кине и 16 земаља Централне и Источне Европе, пожелео добродошлицу учесницима и истакао да је част бити домаћин скупа у Београду, где се сусрећу економије Истока и Запада.

       Вучић је рекао да је приоритет земаља Централне и Источне Европе привредни раст, који може да се оствари уз два услова, инвестиције и реформе.

         „Циљ овог региона су инвестиције, потребна нам је инјекција поверења и снаге. То је суштина овог форума, створити везе између Кине и овог региона“, рекао је српски премијер.

         „Други услов зависи од нас – морамо да реформишемо себе, да се променимо. Нико неће да уложи у нас, ако ми не улажемо у себе“, додао је Вучић.

      Он је изразио уверење да је Београдски састанак почетак новог, бољег времена и сарадње целог региона.

       Економски форум одржава се у оквиру Трећег Самита Кине и 16 земаља у Београду.

        Шеф дипломатије Србије Ивица Дачић изјавио је данас да одржавање самита Кине и 16 земаља средње и источне Европе у Београду представља за земљу политичку корист, јер је Београд представља као дипломатску престоницу, али и економску.

         „Реч је о кредитима који су, да тако кажем, у рангу готово бескаматних, с најповољнијим каматама на свету, зато су сви заинтересовани за коришћење таквих кредита“, рекао је Дачић за Радио-телевизију Србије.

        Он је навео и да је Кина одвојила најмање 10 милијарди долара за инвестиције у 16 земаља учесница самита.

       Дачић је казао да Србија за разлику од других земаља има на делу изграђене пројекте у сарадњи с Кином – ревитализацију ТЕ Колубара, изградњу дела Ибарске магистрале и мост Земун-Борча.

„Имамо и низ других пројеката. Од којих је најважнији пројекат – модернизација и изградња пруге Будимпешта-Београд. Дошли смо до фазе где се могу потписати и документи. Све је спремно за потписивање“, казао је Дачић.

        Он је нагласио да је да је ЕУ највећи партнер Кине.

Хрват има проблема са Шешељом, Пољак са буџетом, Бугарин са сатницом...

Хрват има проблема са Шешељом, Пољак са буџетом, Бугарин са сатницом…

Српски шеф дипломатије је рекао да хрватски премијер отказао учешће на Самиту из политичких разлога, а да премијер Пољске име проблема с буџетом у свом парлменту и да је то разлог што неће присуствовати састанку.

Дачић је казао да бугарски премијер има проблема са сатницом и да ће можда доћи.

Танјуг – Бета

Извор: Факти.рс

Нећу да потпишем уговор на латиници: Обратите пажњу на службена писма Трећег самита шефова влада Кине и земаља Централне и Источне Европе: ћирилично писмо, кинеско писмо и латинично писмо. Кинези поштују службену употребу језика и писма земље у којој се Сусрети одржавају. Браво за Кинезе и Кину. Они стварно а не декларативно поштују Србију. Можда и други укапирају каква су правила лепог понашања.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *