Вијести, Регион

Хиљаде грађана у центру Београда

Хиљаде грађана у центру Београда: Двери у борби против медијског мрака у Србији

На протестној шетњи Двери затражиле равноправан третман свих учесника на изборима на јавном сервису РТС-а. Протест је почео испред зграде РРА.

Покрет Двери организовао је у центру Београда протест јер њихова изборна листа није, у складу са Законом о избору народних посланика, довољно заступљена на програмима телевизија са националном фреквенцијом, а посебно РТС-а, преноси Танјуг.

На почетку протеста, под слоганом “Пробијање медијске окупације”, представници Двери, Владан Глишић и Бошко Обрадовић, изјавили су новинарима да желе поштовање закона у изборној трци.

Протест је почео испред зграде Републичке радиодифузне агенције (РРА), уз објашњење Глишића да су се Двери за то одлучиле јер желе да та установа омогући да све изборне листе буду равномерно заступљене, а не као што је био случај до сада.

Глишић је истакао да Двери не желе украјински сценарио у Србији, већ да ће током данашње протестне шетње показати да су нормални и породични људи који највише и цене и поштују такве вредности.

Обрадовић је рекао да до сада на програмима РТС-а у централним информативним емисијама Двери нису биле заступљене и да зато траже оставку главног и одговорног уредника јавног сервиса Ненада Љ. Стефановића.

Он је додао и да се од РТС-а тражи да у наредних пет дана, колико траје предизборна кампања, омогући да се чује глас покрета Двери у најгледанијим емисијама јавног сервиса.

Хиљаде грађана у центру Београда

Хиљаде грађана у центру Београда

Обрадовић је истакао да ће 16. марта избори у Србији представљати својеврсни референдум између ЕУ и Русије, додајући да Двери ту јасно и гласно кажу да бирају Русију.

Представници Двери ће током протестне шетње, како су најавили, доћи до Републичке изборне комисије (РИК) где ће протествовати “како би указали да изборна крађа на овим изборима неће проћи”, а потом и до зграде РТС-а у Таковској улици.

Присталице Двери које су се окупиле да протестују, како су њихови представници рекли и због страначке пљачке Србије, носе државне и заставе свог покрета.

На протесту покрета Двери на Тргу Николе Пашића, који је још увек у току, окупило се око 2.000 грађана, који су исказали незадовољство због лошег третмана и дискриминације медија према представницима покрета.

Бошко Обрадовић: Двери дискриминисане у медијима

Београд — Лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић оценио је данас да је тај покрет и даље дискриминисан у свим медијима, а нарочито електронским са националном фреквенцијом.

Обрадовић је навео да ће због таквог понашања медија, Двери у недељу у 14 сати на Тргу Николе Пашића у Београду одржати протест.

“Сви којима у Србији није добро позвани су да се окупимо испред седишта Републичке радиодифузне агенције на Тргу Николе Пашића”, навео је Обрадовић у писаној изјави.

Према његовој оцени, РРА није обезбедила равноправан третман свих изборних учесника, а била је обавезна да то учини.

“Упркос свим нашим приговорима и представкама и даље се крши Закон о избору народних посланика и Општеобавезујућем упутству саме РРА. Зато смо принуђени да се за поштовање закона у држави изборимо изван државних институција”, рекао је Обрадовић.

Он је најавио да ће после скупа на Тргу Николе Пашића присталице Двери кренути у протестну шетњу до седишта Републичке изборне кампање, а протест ће бити завршен испред седишта РТС-а у Таковској.

Извор: Двери, Нспм

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *