Регион

Граховац: Желим да браним за Српску

v222221p0

Бања Лука – „Желим једног дана да станем на гол репрезентације Републике Српске и подржаћу сваку иницијативу да се наш национални тим што прије активира“, Изјавио је ово голман румунског прволигаша Оцелула Бранко Граховац.

Он је нагласио да нема ништа против селекције БиХ, али жели да ФИФА омогући фудбалској репрезентацији Републике Српске да игра пријатељске и ревијалне утакмице, као што је то одобрено окупираним територијама и Каталонији.

„То би ме истински испунило као човјека, јер бих тиме одао признање родном крају у који се увијек радо враћам. Ако треба, отићи ћу лично у ресорно министарство како бих покренуо ово питање. Не желим тиме себе да промовишем. Уколико то не успијем као играч, борићу се за то и онда кад завршим каријеру“, рекао је Граховац.

Сматра да је репрезентација БиХ направила огроман корак ка пласману на свјетско првенство у Бразилу, али да је прича о његовом наступу за ову селекцију практично завршена.

„Било је преговора прије неколико година, али се јасно види какав третман у овој екипи имају играчи из Републике Српске. Без обзира на све, показали су да имају потенцијал за велика такмичења, а имам само ријечи хвале за голмана Асмира Беговића, јер је показао да је међу најбољим чуварима мреже у енглеској Премијер лиги“, нагласио је Граховац.

Његов тим је послије првог дијела сезоне у румунском шампионату на 13. мјесту са 20 освојених бодова, али је од 19 одиграних мечева Граховац бранио у свега шест, највећим дијелом због повреда.

„Стигао је нови тренер, а отишло је и пола тима, тако да је то узрок нешто слабијих партија, јер нам треба времена да се уиграмо. Првенство се наставља средином марта и требало би да стигну барем два квалитетна појачања, тако да ћемо дати све од себе да на крају уђемо међу пет најбољих екипа на табели“, наставио је Граховац.

Он је имао част да прије двије године брани у Лиги шампиона, када је Оцелул остварио историјски успјех, освојивши титулу и пласиравши се у најелитније европско такмичење. Тада су укрстили копља са Манчестер јунајтедом, Бенфиком и Базелом.

„По позицији на табели у овом тренутку смо далеко од европских такмичења, али имамо шансу да изборимо Лигу Европе кроз национални куп. Стигли смо до полуфинала, а тамо нас чека екипа Петролула. То је наша велика шанса и потрудићемо се да је искористимо „, изјавио је Граховац и рекао да су премије по играчу за освајање румунског купа 15.000 евра.

Од стране навијача из Галација проглашен је за најбољег голмана Оцелула у историји. То га је мотивисало да потпише нови уговор са румунским клубом у којем остаје још најмање двије и по године.

„Услови су добри, имам подршку управе и навијача и отићи ћу из клуба само у случају неке велике понуде. Било је понуда из Украјине, Грчке и Турске, али у Румунији сам се изградио као играч и Галаци ми је буквално други дом. Волио бих само да ми се још једном у каријери укаже прилика да браним у Лиги шампиона, јер је то сан сваког играча“, каже Граховац.

Припреме

Припреме Оцелула за нову сезону ће се највећим дијелом одвијати у познатом ски-центру Појана Брашов, а у плану је и одигравање пријатељских утакмица са украјинским Шахтјором и Динамом из Кијева, те московским Спартаком, Рубином из Казања и мађарским Видеотоном.

(Дејан Јовичић / Ре- Спорт)

Коментариши чланак

Коментара