Регион

Горан Јешић: Вучићеви партијски кадрови су упропастили водопривредна предузећа

ТВРДИ ДА ЈЕ ОД 160 МИЛИОНА ЕВРА ДОБИЈЕНИХ ОД ЕУ ЗА НАСИПЕ И ОСТАЛО ПОТРОШЕНО САМО 20 МИЛИОНА

        ПОТПРЕДСЕДНИК Демократске странке (ДС) Горан Јешић оценио је данас да су неистинити подаци које је на Радио-телевизији Војводине изнео директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић, који је раније водио сектор помоћи поплављеним подручјима у 2014. години.

        Јешић је, у саопштењу, навео да је само Европска унија на донаторској конференцији обезбедила 160 милиона евра који су били намењени пре свега за санацију и реконструкцију насипа и хидротехничких објеката погођених у поплавама 2014. године, да је до сада потрошено само 20 милиона, а да је половина тих пара потрошена на водопривредне објекте, Железницу и Путеве Србије.

        Он је додао и да је неистина да је влада Александра Вучића највише уложила у водопривреду, и навео да је заправо у превенцију и санацију објеката уложена минимална количина новца.

Потпредседник Демократске странке (ДС) Горан Јешић

Потпредседник Демократске странке (ДС) Горан Јешић

„Морам да објасним грађанима Србије да је најважнија ствар та да се континуирано и стратешки улаже, под стручним надзором, у хидротехничке објекте и пре свега у превенцију, и то се није десило, и да се сваке године смањује буџет Јавног предузећа Србијаводе, да је Влада Србије направила потпуну девастацију у водопривредним предузећима постављањем партијских кадрова на врло важна и одговорна места. Због тога имамо ову ситуацију данас”, навео је Јешић.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара