Вијести, Регион

Главни одбор ДСС стао на страну Санде Рашковић Ивић и њеног курса

ДОБИЛА ПОДРШКУ 112 ЧЛАНОВА ГО, ПРОТИВ ЊЕ ГЛАСАЛИ САМО МЛАДЕНОВИЋ И ЈОШ ЈЕДАН ЧЛАН

  • Тактика опонената била је срачуната на остављање Главног одбора без кворума. Зато су сви главни противници новог ДСС – а било их је 20 – одмах после искоришћеног права да говоре 15 минута (оспоравају лидерство Рашковић Ивић и њен начин вођења странке)  – убрзо потом напуштали седницу
  • Андреја Младеновић одбио да поднесе оставку. Могу се очекивати излазак ДСС из власти у Београду и нова седница ГО на којој ће он бити смењен са обе функције

         НИШТА од унутрашњег пуча у ДСС који би обрадовао бар три стране амбасаде у Београду и део власти. Санда Рашковић Ивић остаје на челу странке, а њен курс ће бити још опозиционији.

         Главни одбор ДСС – од којег су противници Рашковић Ивић и новог курса странке – тражили заказивање ванредне изборне скупштине на којој би она била смењена – трајао је пуних девет сати. Исход гласања био је: за Рашковић Ивић и њен курс – 112 гласова, против ње и њеног курса – само 2 гласа. Тројица чланова ГО била су уздржана.

         Против Рашковић Ивић и њеног вођења ДСС гласао је и председник Београдског одбора странке Андреја Младеновић.

         Рашковић Ивић је за добијање поверења Главног одбора било потребно најмање 107 гласова и она их је, као што се види, добила. Њени унутарстраначки опоненти су покушали да то осујете тако што би Главни одбор остао без кворума за одлучивање. Међутим, ни то им није пошло за руком.

         Испоставило се да их је укупно 20 и да су се за седницу ГО добро припремили и наступили са „поделом улога”. Јер, сви су говорили, искористивши право да говоре по 15 минута, а убрзо потом су напуштали седницу (да би угрозили кворум).

         Укупно је говорило 59 чланова Главног одбора ДСС.

Санда Рашковић Ивић

Санда Рашковић Ивић

Након гласања, Рашковић Ивић је ставила до знања да подршка коју је добила подразумева и да ће ДСС изаћи из власти у Београду и да њени опоненти напусте партијске функције.

Младеновић је на седници рекао да он то неће учинити. Уколико се наредних дана не предомисли (не поднесе оставку) – о његовом останку на функцијама у ДСС ће морати да одлучује Главни одбор, а то би значило да се мора поново састати.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *