Вијести, Регион

Гламочић: Србија неће дозволити ГМО у Србији

Министар пољопривреде Драган Гламочић поновио је да Србија неће дозволити узгој ГМО, нити производњу ГМО хране за људе и нагласио да Србија мора ускладити своје закона у области пољопривреде са прописима ЕУ.

Министар пољопривреде Драган Гламочић поновио је данас да Србија неће дозволити узгој генетски модификованих организама (ГМО), нити производњу ГМО хране за људе и нагласио да Србија мора ускладити своје закона у области пољопривреде са прописима ЕУ.

„То не значи да имамо ГМО храну на тржишту, ми смо направили анализу на тржишту и ГМ хране нема на тржишту Србије“, подвукао је Гламочић у изјави за телевизију Б92.

Драган Гламочић

Драган Гламочић

Министар пољопривреде очекује да ће у априлу, а најкасније у мају ове године бити спуштена граница за дозвољено присуство афлатоксина у млеку са 0,5 микрограма по килограму на 0,05 , а пре тога ће она бити снизена у сточним хранивима.

Крајем јануара ове године биће представљен Нацрт стратегије рурарлног развоја у Србији у наредних 10 година, усклађен са принципима ЕУ, најавио је Гламочић и оценио да ће тај докумет омогућити континуитет у спровођењу аграрне политике, без обзира на то која политичка опција ће бити на власти у Србији.

Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *